Održana 19. redovna sjednica Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo

02.03.2023. 12:37
0
IZVOR: katera.news

Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo usvojila je danas Prijedlog odluke o izdavanju garancije za kreditno zaduženje KP „Sveti Marko“ čiji je osnivač ova opština.

Aleksandar Kostović, zamjenik načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo, rekao je da Opština daje garanciju za kreditno zaduženje od 120.000 KM za nabavku mašine za kopanje grobnih mjesta.

- Mašina je neophodna, a njenom nabavkom olakšao bi se posao uposlenih  - rekao je Kostović.

Prema njegovim riječima, tačka dnevnog reda koju bi izdvojio je ona koja se tiče Prijedloga odluke o usvajanju Metodologije za formiranje cijene vodnih usluga u KP „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Sarajevo.

- Ovu metodologiju je uradio UNDP sa partnerima kroz različite projekte i na taj način komunalna preduzeća nastoje da se otrgnu populizmu i politici i postanu samoodrživa, što i jeste cilj – rekao je Kostović.

Kako ističe, govoreno je i o eventualnom povećanju cijena, iako se o tome još uvijek može govoriti samo hipotetički.

- U slučaju da do toga dođe, postojaće subvencije za najugroženije grupe stanovništa – rekao je on.

Slika

Foto: katera.news

Bosiljka Dunjić, odbornik Srpske demokratske stranke, istakla je da građani Istočnog Novog Sarajeva usvajanjem ove metodologije mogu očekivati poskupljenje vode.

- Vjerujem da će već u martu doći do poskupljenja vodnih usluga. Smatramo da građani Istočnog Novog Sarajeva treba da imaju najmanju cijenu vode jer je ova opština bogata prirodnim resursima i izvorištima – rekla je on.

Dunjićeva je dodala da je Klub odobrnika SDS-a bio protiv usvajanje ove tačke.

- Na sjednici je bio prisutan i direktor KP „Vodovod i kanalizacija“ Istočno Sarajevo Ljubiša Lalović kojeg sam pitala da li će metodologija dovesti do promjene i sistematizacije radnih mjesta, ako uzmemo u obzir da imaju višak zaposlenih. Dobila sam odgovor da imaju 20 zaposlenih viška, ali da to neće uticati na povećanja cijena – rekla je ona.

Klub odbornika ove stranke je bio i protiv usvajanja tačke koja se tiče garancije za kreditno zaduženje KP „Sveti Marko“ ističući da opština Istočno Novo Sarajevo, kao osnivač, iz budžeta treba da izdvoji dovoljna sredstva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti Božović: Kroz poslovne zone, u Istočnu Ilidžu dovedeni privredni subjekti
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Večeras izbor sportiste opštine Istočno Novo Sarajevo Večeras izbor sportiste opštine Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    22h 15m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    22h 22m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    19h 4m
    1
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    13h 42m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    14h 14m
    0