Одржана 21. редовна сједница Скупштине општине Источна Илиџа

31.03.2023. 18:11
0
ИЗВОР: katera.news

На данас одржаној 21. сједници Скупштине општине Источна Илиџа усвојене су све тачке дневног реда, а већина њих се тицала функционисања ове локалне заједнице.

Поред разрјешења и именовања в.д. директора јавних установа, одборници су гласали и за тачке које се тичу Информација о стању у области информисања у општини Источна Илиџа, Приједлога Одлуке о усвајању регулационих и урбанистичких планова, као и сету тачака којим се обезбјеђује комплетирање грађавинских парцела инвеститорим који улажу у ову општину.

Потврђена су именовања старих в.д. директора јавних установа, те је Милош Елчић остао в.д. директора ЈУ „Спортско рекреативни центар“ Источна Илиџа, а Божидар Новаковић в.д. директора ЈУ „Центар за за културу и информисање“ Источна Илиџа.

Слика

Фото: Предраг Крстовић

Осврнуши се на замјерке које су имали одборници СНСД-а, начелник ове општине Маринко Божовић рекао је да су сва објашњења написана у достављеним материјалима, те да их је „само требало прочитати“.

- То су тачке које омогућавају да се у буџет Општине Источна Илиџа у наредном периоду, кроз пореске и непореске приходе и инвестиције, прије свега у пословне објекте у дијелу Радуловац, изграде додатни комплекси који ће запослити грађане Источне Илиџе, али и довести до развоја инфраструктуре што ће обезбиједити нове инвеститоре – рекао је Божовић.

Према његовим ријечима, кроз примјер добре праксе ова локална заједница показује да има позитивне трендове и повољну привредну зону за улагање, што је, како истиче, од почетка његовог мандата био циљ.

Слика

Фото: Предраг Крстовић

Када говоримо о замјеркама опозиције, додао је Божовић, земљиште која мијења Општина са правним лицима или физичким лицима је у омјеру 1:1 или приближно том избору, и нема мјеста причама да се мијења земљиште за паркинг-простор.

- Очито нисмо били на истим Скупштинама – закључио је Божовић.

 Замјеник шефа Клуба одборника СНСД-а у Милош Голијанин рекао је да нису гласали за тачке које се тиче Одлуке о давању мишљења за утврђивање општег интереса на локалитету Доње Младице, Приједлога Одлуке о усвајању Регулационог плана „Вељине запад“, као и оне које се тиче Информација о стању у области информисања у овој општини.

Коментари 0
Повезане вијести
Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“ Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
Одржана XXVII сједница Скупштине општине Источна Илиџа Одржана XXVII сједница Скупштине општине Источна Илиџа
Катић најавио могућност оснивања Дома здравља у Источној Илиџи? Катић најавио могућност оснивања Дома здравља у Источној Илиџи?
Најчитаније
 • Демос више није дио власти у Палама
  19h 58m
  18
 • Павле Шкрба остварио тријумф у Мостару
  21h 47m
  0
 • Ко остварује право на стамбени кредит из средстава ИРБ-а?
  22h 6m
  0
 • Гол Јовића који је Србију оставио у игри за други круг (ВИДЕО)
  19h 26m
  0
 • Посљедњег јунског дана традиционална „Јагњијада“ на Вучијој Луци
  21h 6m
  3