Одржана 21. редовна сједница Скупштине општине Источна Илиџа

31.03.2023. 18:11
0
ИЗВОР: katera.news

На данас одржаној 21. сједници Скупштине општине Источна Илиџа усвојене су све тачке дневног реда, а већина њих се тицала функционисања ове локалне заједнице.

Поред разрјешења и именовања в.д. директора јавних установа, одборници су гласали и за тачке које се тичу Информација о стању у области информисања у општини Источна Илиџа, Приједлога Одлуке о усвајању регулационих и урбанистичких планова, као и сету тачака којим се обезбјеђује комплетирање грађавинских парцела инвеститорим који улажу у ову општину.

Потврђена су именовања старих в.д. директора јавних установа, те је Милош Елчић остао в.д. директора ЈУ „Спортско рекреативни центар“ Источна Илиџа, а Божидар Новаковић в.д. директора ЈУ „Центар за за културу и информисање“ Источна Илиџа.

Слика

Фото: Предраг Крстовић

Осврнуши се на замјерке које су имали одборници СНСД-а, начелник ове општине Маринко Божовић рекао је да су сва објашњења написана у достављеним материјалима, те да их је „само требало прочитати“.

- То су тачке које омогућавају да се у буџет Општине Источна Илиџа у наредном периоду, кроз пореске и непореске приходе и инвестиције, прије свега у пословне објекте у дијелу Радуловац, изграде додатни комплекси који ће запослити грађане Источне Илиџе, али и довести до развоја инфраструктуре што ће обезбиједити нове инвеститоре – рекао је Божовић.

Према његовим ријечима, кроз примјер добре праксе ова локална заједница показује да има позитивне трендове и повољну привредну зону за улагање, што је, како истиче, од почетка његовог мандата био циљ.

Слика

Фото: Предраг Крстовић

Када говоримо о замјеркама опозиције, додао је Божовић, земљиште која мијења Општина са правним лицима или физичким лицима је у омјеру 1:1 или приближно том избору, и нема мјеста причама да се мијења земљиште за паркинг-простор.

- Очито нисмо били на истим Скупштинама – закључио је Божовић.

 Замјеник шефа Клуба одборника СНСД-а у Милош Голијанин рекао је да нису гласали за тачке које се тиче Одлуке о давању мишљења за утврђивање општег интереса на локалитету Доње Младице, Приједлога Одлуке о усвајању Регулационог плана „Вељине запад“, као и оне које се тиче Информација о стању у области информисања у овој општини.

Коментари 0
Повезане вијести
Божовић: Одлуке искључиво у интересу становника Источне Илиџе Божовић: Одлуке искључиво у интересу становника Источне Илиџе
Одржана 19. редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево Одржана 19. редовна сједница Скупштине општине Источно Ново Сарајево
Пројекат изградње Водовода који ће становнцима Источног Сарајева обезбиједити довољне количине воде Пројекат изградње Водовода који ће становнцима Источног Сарајева обезбиједити довољне коли...
Најчитаније
 • Бачена бомба у двориште породичне куће у Сокоцу
  19h 16m
  3
 • Сокочанин аутом ударио двојицу суграђана
  19h 39m
  0
 • Београђани желе да оживе паљанско предузеће
  20h 29m
  6
 • Преминуо Синиша Драшковић
  13h 17m
  1
 • Полицајци ће уз пиштољ носити и ПОС терминале
  20h 54m
  0