Održana 21. redovna sjednica Skupštine opštine Istočna Ilidža

31.03.2023. 18:11
0
IZVOR: katera.news

Na danas održanoj 21. sjednici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojene su sve tačke dnevnog reda, a većina njih se ticala funkcionisanja ove lokalne zajednice.

Pored razrješenja i imenovanja v.d. direktora javnih ustanova, odbornici su glasali i za tačke koje se tiču Informacija o stanju u oblasti informisanja u opštini Istočna Ilidža, Prijedloga Odluke o usvajanju regulacionih i urbanističkih planova, kao i setu tačaka kojim se obezbjeđuje kompletiranje građavinskih parcela investitorim koji ulažu u ovu opštinu.

Potvrđena su imenovanja starih v.d. direktora javnih ustanova, te je Miloš Elčić ostao v.d. direktora JU „Sportsko rekreativni centar“ Istočna Ilidža, a Božidar Novaković v.d. direktora JU „Centar za za kulturu i informisanje“ Istočna Ilidža.

Slika

Foto: Predrag Krstović

Osvrnuši se na zamjerke koje su imali odbornici SNSD-a, načelnik ove opštine Marinko Božović rekao je da su sva objašnjenja napisana u dostavljenim materijalima, te da ih je „samo trebalo pročitati“.

- To su tačke koje omogućavaju da se u budžet Opštine Istočna Ilidža u narednom periodu, kroz poreske i neporeske prihode i investicije, prije svega u poslovne objekte u dijelu Radulovac, izgrade dodatni kompleksi koji će zaposliti građane Istočne Ilidže, ali i dovesti do razvoja infrastrukture što će obezbijediti nove investitore – rekao je Božović.

Prema njegovim riječima, kroz primjer dobre prakse ova lokalna zajednica pokazuje da ima pozitivne trendove i povoljnu privrednu zonu za ulaganje, što je, kako ističe, od početka njegovog mandata bio cilj.

Slika

Foto: Predrag Krstović

Kada govorimo o zamjerkama opozicije, dodao je Božović, zemljište koja mijenja Opština sa pravnim licima ili fizičkim licima je u omjeru 1:1 ili približno tom izboru, i nema mjesta pričama da se mijenja zemljište za parking-prostor.

- Očito nismo bili na istim Skupštinama – zaključio je Božović.

 Zamjenik šefa Kluba odbornika SNSD-a u Miloš Golijanin rekao je da nisu glasali za tačke koje se tiče Odluke o davanju mišljenja za utvrđivanje opšteg interesa na lokalitetu Donje Mladice, Prijedloga Odluke o usvajanju Regulacionog plana „Veljine zapad“, kao i one koje se tiče Informacija o stanju u oblasti informisanja u ovoj opštini.

Komentari 0
Povezane vijesti
Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“ Povelja opštine Istočna Ilidža Srednjoškolskom centru „Istočna Ilidža“
Održana XXVII sjednica Skupštine opštine Istočna Ilidža Održana XXVII sjednica Skupštine opštine Istočna Ilidža
Katić najavio mogućnost osnivanja Doma zdravlja u Istočnoj Ilidži? Katić najavio mogućnost osnivanja Doma zdravlja u Istočnoj Ilidži?
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    8h 30m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    9h 45m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    15h 36m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    14h 3m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    15h 55m
    0