Одржана комеморација поводом смрти Љубише и Андрее Араманда

03.01.2023. 14:12
0
ИЗВОР: srna.rs

У Приједору је данас одржана комеморација поводом смрти предсједника Планинарског савеза Републике Српске Љубише Араманде /47/ и његове кћерке Андрее /23/ који су погинули у паду спортског авиона код аеродрома Урије посљедњег дана 2022. године.

Предсједник Надзорног одбора Планинарског савеза Републике Српске Радоје Војводић рекао је да су чланови Савеза и грађани Приједора и Српске изгубили, а да је небо добило најбоље од свих.

Синиша Вујаковић из Аеро-клуба "Приједор" рекао је да је Љубиша био велики ваздухопловац, хуманиста и човјек ријетко виђене енергије и преданости послу.

- Смрт јесте растанак, али не крај, јер живјеће Љубо у нашим срцима гдје је нашао мјесто, у нашим успоменама и причама о томе шта је већ урадио и шта би све још урадио да је остао са нама - истакао је Вујаковић.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Приједор Драгослав Кабић рекао је да се данас испраћа један од највећих и најхрабријих приједорских пилота, док се Андреа за кратко вријеме рада у Градској управи показала као изразито интелигентна у захтјевним задацима.

Данијела Љубичић опростила се од Љубише у име колектива "Електродистрибуције" Приједор, гдје је радио од 1995. године. "Памтићемо га по доброти, племенитости и пријатељству", рекла је Љубичићева.

Зоран Контић из Планинарског савеза Србије рекао је да планинари Србије данас тугују заједно са планинарима Републике Српске.

- Постигли смо заједно резултате у нашој сарадњи, али нисмо завршили тај посао. Наставићемо и једном ћемо се на том путу поново срести - навео је Контић.

На комеморацији је прочитано опроштајно писмо породице у којем је наведено да је Андреа плијенила добротом и осмијехом, љепотом и животном радошћу, да за њу нису постојале границе већ само снови - скромни и оствариви и да су путовања била њено испуњење.

Од Андрее се писмом опростила и Азра Мухерина, у име њених пријатеља.

Од бројних телеграма на комеморацији су прочитани изрази саучешћа српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић, предсједника Републике Српске Милорада Додика, премијера Радована Вишковића, Министарства породице, омладине и спорта Српске и градоначелника Приједора Слободана Јавора који је данашњи дан прогласио даном жалости.

Осим чланова породице, пријатеља, родбине, радних колега, планинара и ваздухопловаца, комеморативном скупу су присуствовали изасланик предсједника Републике Српске Радован Ковачевић, потпредсједник Народне скупштине Српске Мирсад Дуратовић, градоначелник Приједора Слободан Јавор и представници јавног и привредног живота Приједора.

Ковачевић се уписао у Књигу жалости која се налази у холу Позоришта Приједор.

Љубиша и Андреа Араманда биће сахрањени у 14.00 часова на Градском православном гробљу.

Коментари 0
Повезане вијести
Брачни пар проневјерио више од 78.500 КМ Брачни пар проневјерио више од 78.500 КМ
Фотографија оца који држи руку кћерке преминуле у земљотресу потресла свијет Фотографија оца који држи руку кћерке преминуле у земљотресу потресла свијет
Ухапшен због сумње да је убио жену па запалио стан Ухапшен због сумње да је убио жену па запалио стан
Најчитаније
 • Сокочанин ухапшен због убиства у покушају
  22h 29m
  0
 • Посни медењаци
  23h 21m
  0
 • Колико младенце у Српској данас кошта просјечна свадба
  21h 36m
  5
 • Дјечак на вјечној стражи: Прича о Споменку Гостићу и бесмислу рата
  18h 15m
  3
 • Три лица ушла у обиљежено минско поље, једно погинуло
  13h 42m
  1