Одржана комеморација поводом смрти Љубише и Андрее Араманда

03.01.2023. 14:12
0
ИЗВОР: srna.rs

У Приједору је данас одржана комеморација поводом смрти предсједника Планинарског савеза Републике Српске Љубише Араманде /47/ и његове кћерке Андрее /23/ који су погинули у паду спортског авиона код аеродрома Урије посљедњег дана 2022. године.

Предсједник Надзорног одбора Планинарског савеза Републике Српске Радоје Војводић рекао је да су чланови Савеза и грађани Приједора и Српске изгубили, а да је небо добило најбоље од свих.

Синиша Вујаковић из Аеро-клуба "Приједор" рекао је да је Љубиша био велики ваздухопловац, хуманиста и човјек ријетко виђене енергије и преданости послу.

- Смрт јесте растанак, али не крај, јер живјеће Љубо у нашим срцима гдје је нашао мјесто, у нашим успоменама и причама о томе шта је већ урадио и шта би све још урадио да је остао са нама - истакао је Вујаковић.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Приједор Драгослав Кабић рекао је да се данас испраћа један од највећих и најхрабријих приједорских пилота, док се Андреа за кратко вријеме рада у Градској управи показала као изразито интелигентна у захтјевним задацима.

Данијела Љубичић опростила се од Љубише у име колектива "Електродистрибуције" Приједор, гдје је радио од 1995. године. "Памтићемо га по доброти, племенитости и пријатељству", рекла је Љубичићева.

Зоран Контић из Планинарског савеза Србије рекао је да планинари Србије данас тугују заједно са планинарима Републике Српске.

- Постигли смо заједно резултате у нашој сарадњи, али нисмо завршили тај посао. Наставићемо и једном ћемо се на том путу поново срести - навео је Контић.

На комеморацији је прочитано опроштајно писмо породице у којем је наведено да је Андреа плијенила добротом и осмијехом, љепотом и животном радошћу, да за њу нису постојале границе већ само снови - скромни и оствариви и да су путовања била њено испуњење.

Од Андрее се писмом опростила и Азра Мухерина, у име њених пријатеља.

Од бројних телеграма на комеморацији су прочитани изрази саучешћа српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић, предсједника Републике Српске Милорада Додика, премијера Радована Вишковића, Министарства породице, омладине и спорта Српске и градоначелника Приједора Слободана Јавора који је данашњи дан прогласио даном жалости.

Осим чланова породице, пријатеља, родбине, радних колега, планинара и ваздухопловаца, комеморативном скупу су присуствовали изасланик предсједника Републике Српске Радован Ковачевић, потпредсједник Народне скупштине Српске Мирсад Дуратовић, градоначелник Приједора Слободан Јавор и представници јавног и привредног живота Приједора.

Ковачевић се уписао у Књигу жалости која се налази у холу Позоришта Приједор.

Љубиша и Андреа Араманда биће сахрањени у 14.00 часова на Градском православном гробљу.

Коментари 0
Повезане вијести
Комеморација поводом 32 године од убиства породице Зец Комеморација поводом 32 године од убиства породице Зец
Полицајци спасили живот малољетници Полицајци спасили живот малољетници
Малољетник осумњичен да је другарима пријетио убиством Малољетник осумњичен да је другарима пријетио убиством
Најчитаније
 • Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
  21h 36m
  1
 • Пожар у Бутмиру стављен под контролу, ватрогасци упутили апел грађанима
  20h 14m
  0
 • Свечано откривена спомен-табла посвећена Моми Капору у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  20h 54m
  3
 • Ухапшено 10 лица због трговине дрогом
  21h 17m
  0
 • Сјећање на непоновљивог Мому Капора
  8h 8m
  0