Одржана манифестација "Озренска јесен", посјетиоце привукли сир и ракија

11.10.2020. 19:23
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Капљицом квалитетне шљивовице наздравили су Озрен Петковић, начелник општине Петрово, и Борис Пашалић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, на отварању манифестације "Озренска јесен" која је по шести пут одржана у селу Какмуж, а овај пут на локалитету "Терме Озрен".

-Ракија је била одлична. Заиста је задовољство бити на овој манифестацији, гдје се окупило око 60 излагача, не само пољопривредних произвођача, него и људи који се баве производњом хортикултурних производа, народних рукотворина, итд. Посебно је важно што смо се окупили управо овдје око овог бањског комплекса јер произвођачи могу да пласирају гостима своје производе-, рекао је Пашалић.

Петковић је рекао да су без обзира на проблеме с пандемијом вируса корона одлучили да ову манифестацију уприличе заједно с бањским центром с обзиром на то да је данас и крсна слава и Дан општине.

Мјештани озренских села похрлили су да провјере шта су то изложили произвођачи из цијеле регије, а највећу гужву смо примијетили на штандовима с козјим сиром, ракијом, слатким програмом...

Дарко Ђурић из Карановца, узгајивач коза расе алпина, посјетиоцима је понудио козји сир кришка, суви сир, затим сир у маслиновом уљу са зачинским биљем, те паприке пуњене козјим сиром.

-Најтраженији је тренутно наш основни производ - озренски сир кришка, а ово остало радимо једну по једну врсту. Иначе, сав сир продамо на прагу, све у домаћинству, нисмо у тржним центрима. Једноставно људи доласком и обиласком наше фарме да виде узгој купују сир-, прича Ђурић.

Без обзира на то да ли био козји или крављи, сир одлично иде уз ракију, па су се посјетиоци тискали и око штандова на којима је било шљивовице, дуњеваче, виљамовке, а за љубитеље слаткиша Јелена Илић припремила је традиционалне колаче.

Осим ића и пића, Озренцима су излагачи понудили и своје ручне радове.

Коментари 0
Повезане вијести
Служен помен жртвама НАТО бомбардовања торња Краљица Служен помен жртвама НАТО бомбардовања торња Краљица
Најчитаније
  • Слани мафини
    7h 57m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    9h 52m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    23h 57m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 46m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    20h 55m
    3