Огромна папирологија кочи остваривање права РВИ у Српској

25.12.2021. 19:18
1
ИЗВОР: Катера

Ратни-војни инвалиди који нису били стамбено збринути у Републици Српској још 2019. године добили су рјешење о стамбеном збрињавању у складу са Уредбом о стамбеном збрињавању  породица погинулих борaца и ратних војних инвалида одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске.

Тим рјешењем једни су добили стамбене јединице, док су други добили неповратна новчана средства у износу до 8.000,00 КМ за реконструкцију постојећих стамбених јединица или њихову адаптацију.

Међу њима се нашао и наш суграђанин Срђан Јеремић, РВИ из протеклог Одбрамбено-отаџбинског рата и борац Војске Републике Српске, који за Катеру каже да упркос рјешењу из 2019. године на његову адресу и даље стижу дописи из ресорног министарства и одјељења за општу управу општине Источно Ново Сарајево о разним другим захтјевима.

Истиче да је у претходном периоду, од када ова прича траје, већ предао сву потребну документацију, али на његову адресу је поново 17. децембра стигао нови допис да достави нову документацију.

- Читава прича траје од 2019. године, када су нам тражили "милион" докумената и све смо им предали, међутим поново су послали нови захтјев за допуну документације - каже Јеремић.

Након што је све ове документе слао, од Јеремића поново траже рјешење надлежног органа о признатом статусу РВИ и статусу борца за подносиоца захтјева које је прошло поступак ревизије, доказно средство којим се доказује постојећа стамбена ситуација за све чланове заједничког домаћинства, попут уговора о подстанарству, копије рачуна, уговор о купопродаји и друго, доказ о власништву или посједу некретнина прије 17.8.1990. за све чланове заједничког домаћинства, увјерење о пријави пребивалишта са подацима о претходним адресама пребивалишта и доказ о располагању некретнинама и вриједност тих некретнина за све чланове заједничког домаћинства.

Јеремић истиче да се овај проблем одуговлачи из неког разлога и превише дуго, те да сваки пут изнова траже неке нове доказе и нову документацију како би могао добити новац који му припада.

Додаје да је у оваквој ситуацији велики број РВИ широм Републике Српске, који због папирологије нису још увијек остварили своја права.

  • Слика
  • Слика

Фото: Уступљена фотографија

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Harin 25.12.2021. 19:52
    Nebi trebalo da papirologija bude problem ako je uredna i ispravna. Ako ima fusa onda nastaje problem pogotovo ako je status RVI dobio pod sumnjivim okolnostima. Znan sta govorim lik u toku rata ispo iz kamiona na glavu zgulio kozu sa glave u pitanju poderotina nikakva rana od metka ili gelera. Neko xy mu fino sredio invalidninu i lik je prima. Zato pravi RVI nazalost imaju male invalidnine zbog ovih laznjaka. Kakve crne revizije ovaj garant nikad nije ni iso pred komisiju.
Повезане вијести
Република Српска добила нови Изборни закон Република Српска добила нови Изборни закон
У Српској рођено 15 беба У Српској рођено 15 беба
Почиње нови систем фискализације у Српској Почиње нови систем фискализације у Српској
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    6h 58m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    18h 31m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    18h 12m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    23h 23m
    0
  • Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
    22h 37m
    0