Око 100 запослених у МУП-у Кантона Сарајево одсутно са посла због корона вируса

16.03.2021. 15:36
0
ИЗВОР: СРНА

Синдикат МУП-а Кантона Сарајево саопштио је да је тренутно више од 100 њихових запослених, који су позитивни на вирус корона или били у контакту са позитивним лицима, одсутно са посла, те да је преминуло пет полицијских службеника и један њихов запослени.

У саопштењу је наведено да полицијски службеници, осим редовних послова и задатака, свакодневно обављају и обиласке више од 1.500 лица у изолацији, те да се, осим пандемијске кризе којој су свакодневно изложени, боре и са мигрантском кризом на подручју Кантона Сарајево и свакодневно пружају помоћ инспекторима Кантоналне управе за инспекцијске послове с циљем спречавања ширења вируса корона.

- Овом приликом позивамо Владу Кантона Сарајево да хитно одобри пријеме, посебно шалтерских радника за рад са странкама - поручено је из Синдиката.

Синдикат МУП-а напомиње и да полиција Кантона Сарајево ради у условима недостатка значајног броја полицијских службеника усљед непопуњених радних мјеста према важећем Правилнику о унутрашњој организацији.

Ако се том броју дода и свакодневно одсуство одређеног броја полицијских службеника који су обољели од ковида 19, Синдикат наводи да се долази до броја од око 450 недостајућих полицајца на дневном нивоу, због чега је у више наврата протеклих годину дана постојећи број полицијских службеника морао бити додатно и прековремено ангажован.

Посљедњу наредбу о увођењу прековременог рада полицијски комесар Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево је донио за март, с циљем максималног ангажовања на вршењу послова и задатака из надлежности полиције.

Из Синдиката МУП-а Кантона Сарајево моле грађане да се придржавају упутстава надлежних органа и позивају их на максималну сарадњу, наводећи да на тај начин чувају своје, али и здравље и животе суграђана, те помажу полицији у постизању оптималних резултата приликом обављања низа послова и задатака који су пред њима постављени.

- Посебно апелујемо на оне који су у самоизолацији да се строго придржавају правила и поштују изречене мјере, а грађане који се крећу у јавном простору да користе заштитне маске и држе потребну дистанцу, те избјегавају окупљања у броју изнад дозвољеног јер само на тај начин могуће је ублажити тешке посљедице по здравље свих грађана - поручили су из Синдиката.

Апел је упућен и надлежним органима да, осим здравствених радника, приоритет у вакционисању против вируса корона буду и запослени у Управи полиције и Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    20h 28m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    19h 59m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    16h 15m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    20h 22m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    12h 10m
    2