Око 150 туриста у Сарајеву преварено за смјештај резервисан преко “Букинга“

03.01.2024. 13:58
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Бројни туристи који су дошли у Сарајево да прославе новогодишње празнике остали би без смјештаја да нису реаговали Град Сарајево и Туристичка заједница сарајевског Кантона, који су им обезбиједили боравак.

Преварени туристи су смјештај резервисали преко портала Booking.com, а када су дошли на мјесто резервације схватили су да апартмани који су били у понуди не постоје.

Директор Туристичке заједнице Кантона Сарајево Харис Фазлагић изјавио је да је на овакав начин преварено око 150 људи.

- Цифру тачну не знам за коју су преварени, зато што је ово јако дуго планиран и софистициран пројекат интерент преваре. Добио сам податак да МУП КС зна ко је и да је та особа то чинила и прошле године и да је већ био привођен. Најбитније је да смо ми реаговали и збринули туристе, да су се укључили и туристички водичи и да су људи видјели да институције рјешавају проблем. Сви су рекли да ће доћи опет и да Сарајево није криво за то - рекао је Фазлагић.

Он каже да је у овој причи преварена и свјетска глобална платформа Booking.com.

- Мора и Туристичка заједница у сарадњи са "Букингом" омогућити им да при регистрацији тражи од тих људи доказ да тај објекат постоји, када говоримо о приватном смјештају и апартманима. Ми смо реаговали правилно и правовремено. Озбиљно су преварени за велики новац. Плаћали су 600 евра за три дана и то су били туристи из регион -рекао је Фазлагић, преноси N1.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Krcko 03.01.2024. 18:00
    Nije nikakva šteta, kad ima naivnih i budala da unaprijed plate nešto na neviđeno. To mu isto dođe kao i kupovina robe preko interneta, pa se dešavaju prevare, kupovina "mačka u vreći". To mu dođe kao neki porez na budale, našli se mangupi da varaju i olako dolaze do novca. I sami gosti su podobro krivi što nisu provjeravali kome i zašto plaćaju unaprijed. Uvijek je bilo "opreznost je majka sigurnosti".
Повезане вијести
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    7h 8m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    6h 50m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    21h 25m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    7h 44m
    1
  • Три жене заражене ХИВ-ом током козметичког третмана
    8h 21m
    1