Око 500 радника ЕРС-а долази на протесте у Требиње

26.05.2021. 14:47
0
ИЗВОР: capital.ba

Синдикат радника Електропривреде Републике Српске кренуо је у припреме протеста који ће бити одржан испред зграде „ЕРС“-а у Требињу, а према очекивањима синдикалаца на њему ће се појавити око 500 људи.   

Предсједници синдикалних организација по зависним предузећима почели са анимирањем чланства и израдом спискова радника који ће доћи на скуп.

Тачан датум није познат и биће утврђен почетком наредне седмице, али већ су познати званични слогани: „Опстанак Електропривреде Републике Српске“ и „Раднички устав-колективни уговор ЕРС“.

- Предсједници синдикалних организација обавезују се да на велики протест радника који ће бити одржан испред управне зграде дођу са 10 одсто чланства из своје организације - стоји у Закључцима Штаба за припрему протестног скупа достављених порталу КАПИТАЛ.

Синдикат ЕРС-а је у отвореном сукобу са управом предузећа и Луком Петровићем због колективног уговора, али и због неслагања у вези са даљим вођењем предузећа.

Протести су првобитно планирани за вријеме одржавања „Енергетског самита“ у Требињу, али су у синдикату одлучили да их одгоде.

Коментари 0
Повезане вијести
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Најчитаније
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    20h 21m
    7
  • Поднесен захтјев за заказивање ванредне сједнице Скупштине Џудо савеза Републике Српске
    23h 58m
    1
  • Невен Тушевљак у хуманитарној трци на стази Светог Василија
    22h 27m
    1
  • Одржан васкршњи концерт и промовисана књига о цркви у Пофалићима (ФОТО)
    7h 14m
    0
  • Ђоковић са кацигом изашао међу навијаче (ВИДЕО)
    4h 7m
    0