Омладинска организација "Соколац" данас чистила свој град

10.04.2021. 17:41
0
ИЗВОР: СРНА

Чланови Омладинске организације "Соколац" у данашњој акцији чишћења прикупили су сав отпад на зеленој површини код Спортске дворане "Лименка", очистили и опрали комплетан плато код овог објекта, те уредили кошаркашко игралиште и означили терен за ножни тенис.

Предсједник Скупштине ове организације Марко Мухаремовић рекао је Срни да су током прољећног уређења од нагомиланог смећа очистили и простор раније сточне пијаце на Ђурковића брду, те засадили 13 садница бијелог јасена на више локација у градском насељу.

- Учествовало је око 70 лица која су свако на свој начин допринијела да наш град изгледа љепше, посебно у близни Спортске дворане `Лименка`- навео је Мухаремовић.

Он је нагласио да су у акцији чишћења, чији је слоган "Покупи смеће, не буди смеће", помогли соколачко Шумско газдинство "Романија", општина Соколац, Јавно комунално предузеће "Соколац", спортски кубови и волонтери који су се одазвали позиву омладине да учествују о овој активности.

- Акција је била успјешна и драго нам је да својим дјеловањем и радом подстичемо и друге организације и комплетно становништво да допринесу уређењу града-  истакао је Мухаремовић.

Према његовим ријечима, данашња акција уређења насеља је дио пројекта Омладинске организације општине Соколац под називом "Еко изазов".

Циљ овог пројекта јесте да буде уређена једна локација и нађено трајно рјешење за одлагање прикупљеног отпада.

Омладинска организација "Соколац" почела је своје активности у децембру 2020. и до сада су организовали неколико веома запажених културно-забавних манифестација које су биле веома посјећене.

Коментари 0
Повезане вијести
Омладинска организација ,,Соколац” организује прву сачијаду у Српској Омладинска организација ,,Соколац” организује прву сачијаду у Српској
Омладина из Сокоца организује акцију чишћења код Лименке Омладина из Сокоца организује акцију чишћења код Лименке
Такмичење у санкању 30. јануара у Сокоцу Такмичење у санкању 30. јануара у Сокоцу
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    10h 49m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    12h 4m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    17h 55m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    16h 22m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    18h 14m
    0