Omladinska organizacija "Sokolac" danas čistila svoj grad

10.04.2021. 17:41
0
IZVOR: SRNA

Članovi Omladinske organizacije "Sokolac" u današnjoj akciji čišćenja prikupili su sav otpad na zelenoj površini kod Sportske dvorane "Limenka", očistili i oprali kompletan plato kod ovog objekta, te uredili košarkaško igralište i označili teren za nožni tenis.

Predsjednik Skupštine ove organizacije Marko Muharemović rekao je Srni da su tokom proljećnog uređenja od nagomilanog smeća očistili i prostor ranije stočne pijace na Đurkovića brdu, te zasadili 13 sadnica bijelog jasena na više lokacija u gradskom naselju.

- Učestvovalo je oko 70 lica koja su svako na svoj način doprinijela da naš grad izgleda ljepše, posebno u blizni Sportske dvorane `Limenka`- naveo je Muharemović.

On je naglasio da su u akciji čišćenja, čiji je slogan "Pokupi smeće, ne budi smeće", pomogli sokolačko Šumsko gazdinstvo "Romanija", opština Sokolac, Javno komunalno preduzeće "Sokolac", sportski kubovi i volonteri koji su se odazvali pozivu omladine da učestvuju o ovoj aktivnosti.

- Akcija je bila uspješna i drago nam je da svojim djelovanjem i radom podstičemo i druge organizacije i kompletno stanovništvo da doprinesu uređenju grada-  istakao je Muharemović.

Prema njegovim riječima, današnja akcija uređenja naselja je dio projekta Omladinske organizacije opštine Sokolac pod nazivom "Eko izazov".

Cilj ovog projekta jeste da bude uređena jedna lokacija i nađeno trajno rješenje za odlaganje prikupljenog otpada.

Omladinska organizacija "Sokolac" počela je svoje aktivnosti u decembru 2020. i do sada su organizovali nekoliko veoma zapaženih kulturno-zabavnih manifestacija koje su bile veoma posjećene.

Komentari 0
Povezane vijesti
Omladinska organizacija ,,Sokolac” organizuje prvu sačijadu u Srpskoj Omladinska organizacija ,,Sokolac” organizuje prvu sačijadu u Srpskoj
Omladina iz Sokoca organizuje akciju čišćenja kod Limenke Omladina iz Sokoca organizuje akciju čišćenja kod Limenke
Takmičenje u sankanju 30. januara u Sokocu Takmičenje u sankanju 30. januara u Sokocu
Najčitanije
  • Tijana Bošković u Prebilovcima: Hercegovina je sa mnom gdje god krenem (FOTO)
    18h 2m
    2
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    23h 49m
    0
  • Godišnjica rođenja Milutina Bojića, autora "Plave grobnice"
    23h 53m
    0
  • Danas Markovdan
    6h 20m
    0
  • Izvučeno tijelo nastradalog rudara
    22h 2m
    0