ОО СДС Источно Ново Сарајево осудио пријетње и напад у просторијама странке

14.05.2021. 12:48
0
ИЗВОР: Катера

Општински одбор Српске демократске странке (СДС) Источно Ново Сарајево одржао је данас конференцију за новинаре на којој су говорили о инциденту, до данас непознатног лица, које је ушло у канцеларију странке и упутило пријетње запосленом у странци, а затим при изласку оштетило улазна врата.

Према јутрошњем извјештају Полицијске управе Источно Сарајево сазнали смо да је ухапшено лице Д.К. из Источног Новог Сарајева, које се сумњичи да је, према полицијском извјештају, извршило кривично дјело "Нарушавање јавног реда и мира", те је исто и санкционисано по том питању.

Одборник СДС у Скупштини општине Источно Ново Сарајево Босиљка Дуњић рекла је новинарима да се наведени инцидент догодио 12. маја око 13:30 часова, када је, према њеним ријечима, тада непознато лице пријетило секретару ОО СДС и покушало да оштети прозоре на канцеларији.

- Наш секретар се том приликом налазио сам у канцеларији, а ми смо овај случај пријавили Полицијској станици Источно Ново Сарајево и полицијски службеници су изашли на лице мјеста, направили записник. Клуб одборника СДС у СО Источно Ново Сарајево осуђује сваки вид насиља и ми се надамо да ће надлежне институције предузети све мјере како би се починилац овог кривичног дјела законски процесуирао - рекла је Дуњићева.

Одборник СДС у СО Источно Ново Сарајево Стефан Игњатовић истиче да се ради о политичким притисцима на Клуб одборника ове партије у локалном парламенту.

- Наш клуб одборника је на претходним сједницама указивао на многе неправилности, а као што сами знате, у претходних мјесец дана догодило се неколико вербалних пријетњи, као што су пријетње посланику Небојши Вукановићу и паљевина возила Сањи Деретић, тако да сматрамо да политички лидери морају бити мало умјеренији у својим изјавама - каже Игњатовић.

Шеф Клуба одборника СДС у СО Источно Ново Сарајево Натко Суџука рекао је новинарима да не жели да етикетира било кога, те да тврди да ли је поменуто лице послато испред било које партије или другог лица да на овакав начин пријети његовим колегама.

- Не желим да етикетирам било кога или упирем прстом у било кога, једноставно морам рећи једну другу ствар, а да се не понављам за претходницима. Овај град је град хероја, овај град је настао на начин на који би требали сви ми бити поносни, у темеље овог града многи људи су положили своје животе, ти многи људи су наши суграђани, пријатељи, комшије, фамилија, чланови породице, да неким случајем они могу да виде шта се дешава у овом граду, вјерујем да би их то додатно убило - каже Суџука.

Он додаје да је прије пар мјесеци испред локалног дома здравља пребијен наш суграђанин од стране двојице младића бошњачке националности, те да су прије пар дана префарбани ћирилични називи "Српско Сарајево" и застава Републике Српске, те да о томе нико није много причао, иако се, према његовим ријечима, ради о озбиљним стварима.

- Апсолутно се није дигла нека прашина око тога, иако је то један озбиљан догађај на који смо сви морали реаговати на мало другачији начин. Шта да очекујемо од људи који не живе у овом граду, не воле овај град на начин на који би сви ми требали да волимо овај град, кад ми сами себи дозволимо ситуације и дешавања која су се десила овдје прије два дана - каже Суџука.

Коментари 0
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    8h 24m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    19h 57m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    19h 38m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    6h 38m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    4h 28m
    0