Опљачкане двије српске радње на Космету

16.05.2022. 18:48
0
ИЗВОР: srna.rs

Продавница прехрамбене робе у селу Прековац у општини Ново Брдо на Косову и Метохији чији је власник Србин Душан Перић обијена је и опљачкана прошле ноћи, други пут у протеклих мјесец дана, а на мети лопова нашла се и локална гвожђара у власништву Синише Димића, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Из Канцеларије су упозорили да је овим недјелима директно угрожена егзистенција ових породица и њихов останак и опстанак на простору Косова и Метохије.

- Оваквим непочинствима Србима се шаље недвосмислена порука да за њих нормалан и безбједан живот на Космету није могућ - наведено је у саопштењу.

Из Канцеларије су указали да политика некажњавања овог и осталих инцидената усмјерених према Србима на Косову и Метохији директно стимулише изгреднике, а Приштина својим ћутањем од Срба прави легитимне мете.

У саопштењу се напомиње да сви напади и инциденти, према правилу, иду синхронизовано са изјавама и ставовима приштинских политичара да са Србима нема разговора и мирног суживота, чиме директно подстичу етничко насиље.

Из Канцеларије за Косово и Метохију поручили су да ће инсистирати да починиоци овог разбојништва буду ухапшени и адекватно санкционисани.

Коментари 0
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    9h 19m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    23h 33m
    0
  • Снијег поново забијелио БиХ
    21h 40m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    3h 10m
    0
  • Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
    20h 28m
    0