Opljačkane dvije srpske radnje na Kosmetu

16.05.2022. 18:48
0
IZVOR: srna.rs

Prodavnica prehrambene robe u selu Prekovac u opštini Novo Brdo na Kosovu i Metohiji čiji je vlasnik Srbin Dušan Perić obijena je i opljačkana prošle noći, drugi put u proteklih mjesec dana, a na meti lopova našla se i lokalna gvožđara u vlasništvu Siniše Dimića, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Iz Kancelarije su upozorili da je ovim nedjelima direktno ugrožena egzistencija ovih porodica i njihov ostanak i opstanak na prostoru Kosova i Metohije.

- Ovakvim nepočinstvima Srbima se šalje nedvosmislena poruka da za njih normalan i bezbjedan život na Kosmetu nije moguć - navedeno je u saopštenju.

Iz Kancelarije su ukazali da politika nekažnjavanja ovog i ostalih incidenata usmjerenih prema Srbima na Kosovu i Metohiji direktno stimuliše izgrednike, a Priština svojim ćutanjem od Srba pravi legitimne mete.

U saopštenju se napominje da svi napadi i incidenti, prema pravilu, idu sinhronizovano sa izjavama i stavovima prištinskih političara da sa Srbima nema razgovora i mirnog suživota, čime direktno podstiču etničko nasilje.

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju poručili su da će insistirati da počinioci ovog razbojništva budu uhapšeni i adekvatno sankcionisani.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    15h 22m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    23h 48m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    22h 3m
    13
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    2h 26m
    1
  • Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
    14h 10m
    0