Опорављају се особе заражене вирусом корона, један пацијент у изолацији

07.03.2020. 20:07
0
ИЗВОР: Srna

Три пацијента, заражена вирусом корона, опорављају се на Универзитетском клиничком центру Републике Српске, док један, који је данас хоспитализован и налази се у изолацији, има респираторне тегобе, повишену тјелесну температуру и кашље, рекла је начелник Клинике за инфективне болести УКЦ-а Антонија Верхаз.
Верхазова је објаснила да су три пацијента, који се опорављају, доброг општег здравственог стања, те да ће двојица, највјероватније, бити отпуштена у понедјељак, а вјероватно убрзо и трећи.

Она је навела да је пацијент, који се налази у изолацији на УКЦ, возач који је боравио у Италији у подручју гдје је било оболијевања од вируса корона.

- Тестирање ће бити обављено почетком наредне недеље и знаћемо његов статус, односно да ли је заражен вирусом корона или нечим другим попут инфлуенце - објаснила је Верхазова.

Она је напоменула да је Институт за јавно здравство тестирао људе који су били у контакту са лицима која се налазе у УКЦ, те да су сви тестови били негативни.

Верхазова је рекла да се строго морају поштовати налози здравствених и других институција о кућној изолацији.

У Републици Српској нема нових потврђених случајева заразе вирусом корона, а тренутно је под надзором 221 особа, изјавио је данас министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

У Републици Српској до сада су вирусом корона заражена три лица, отац и син из Бањалуке, и мушкарац из Челинца. Он је раније допутовао из Италије са првозараженим вирусом корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске Обиљежавање Дана Игманске бригаде Војске Републике Српске
Данас исплата социјалних давања Данас исплата социјалних давања
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 56m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    22h 29m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 55m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    21h 8m
    0
  • Партизан мијења име!
    11h 37m
    3