Опорављени пацијенти: Грађани чувајте се, вирус је опасан

10.05.2020. 10:01
0
ИЗВОР: СРНА

Пацијенти опорављени од ковида-19 који су се лијечили на Клиници за инфективне болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске захвалили су данас љекарима и медицинском особљу за надљудске напоре које су показали у лијечењу пацијената, те позвали грађане да се придржавају прописани мјера да би заштитили и себе и друге.

Сви они су на конференцији за новинаре указали на то колико је вирус корона опасна болест.

Зоран Ђерић, пацијент који се опоравио од вируса, рекао је да је ријеч о тешком обољењу чему је свједочио, те упозорио грађане да се чувају и поштују прописане мјере.

Он је захвалио руководству УКЦ-а, љекарима, посебно медицинском особљу инфективне клинике који су уз њих били дан и ноћ на улузи да из свега изађу као здрави људи.

Љекар Миленко Пађен рекао је да био међу првим пацијентима са вирусом корона и да је 14 дана провео на Клиници за инфективне болести, те да је имао тешку клиничку слику која је била неизвјесна.

Он је упозорио грађане да се придржавају свих мјера, првенствено када је ријеч о дистанцирању и ношења заштитне опреме.

Протојереј ставрофор Ратко Радујковић рекао да Бањалука има изграђене здравствене установе у којима раде стручни љекари и медицинско особље.

"Могу слободно да кажем колико су имали посла око нас болесника, сваког дана је неко стизао, оболио од вируса корона, а они су даноноћно, надљудски, чинили све да би нас излијечили", рекао је отац Радујковић.

Директор УКЦ-а Републике Српске Владо Ђајић рекао је да су опорављени пацијенти доказ да вирус не бира ни године ни професију.

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске од почетка епидемије вируса корона лијечено је 524, опорављено је 343, а 59 је преминуло. На респиратор су била прикључена 32 пацијента.

Коментари 0
Повезане вијести
У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО) У вријеме короне новац носили у УС Ненада Стевандића (ВИДЕО)
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској Корона вирус потврђен код још девет особа у Српској
Најчитаније
  • Сјећање: Седам година без Милана Микана Кнежевића
    3h 34m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    21h 36m
    8
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    23h 36m
    3
  • Трик како да укиселите купус
    23h 12m
    0
  • Шта возачи треба да редовно провјеравају?
    22h 22m
    0