Опозиција у Скупштини Црне Горе предлаже смјену Алексе Бечића

21.01.2022. 15:42
0
ИЗВОР: СРНА

Посланици опозиције у Скупштини Црне Горе предали су у скупштинску процедуру приједлог да предсједник Скупштине Алекса Бечић буде разријешен те дужности.

Приједлог за разрјешење Бечића, који је објављен на сајту Скупштине, потписали су посланици Демократске партије социјалиста, Бошњачке странке, Социјалдемократа, Социјалдемократске партије и Албанске коалиције Једногласно.

У образложењу се, између осталог, наводи да Скупштина, за вријеме Бечићевог мандата, није била мјесто суштинског политичког дијалога, због чега није успјела да оствари једну од својих основних функција и доведе до убрзања европског пута Црне Горе.

- Доминантно због те чињенице, односно, неостваривања сврхе коју би највиши законодавни и политички дом у једној држави требало да има, данас смо свједоци никад већих друштвених, политичких социјалних подјела, које пријете да дестабилизују укупан амбијент у држави и блокирају испуњавање њених основних задатака - тврде опозициони посланици у образложењу.

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић сазвао је за 3. фебруар ванредну сједницу парламента на којој ће бити разматран приједлог за разрјешење потпредсједника Владе Дритана Абазовића, а за 4. фебруар сједницу на којем ће бити разматран приједлог да се гласа о неповјерењу Влади.

Коментари 0
Повезане вијести
Почело прикупљање потписа за разрјешење Ђукановића Почело прикупљање потписа за разрјешење Ђукановића
Мандатар добио потребне потписе: "Ђукановић покушао државни удар" Мандатар добио потребне потписе: "Ђукановић покушао државни удар"
Договорена нова влада Црне Горе, Лекић мандатар Договорена нова влада Црне Горе, Лекић мандатар
Најчитаније
 • Лица ухапшена због дроге у Источном Сарајеву
  16h 1m
  1
 • Страдао деветогодишњи дјечак
  14h 42m
  0
 • Миовчић: ФК "Славија" треба да буде главни интерес Српске
  12h 30m
  0
 • Цијена тоне пелета уз чекање на испоруку близу 1.000 КМ
  11h 39m
  0
 • Првенство Балкана у џудоу у Палама
  15h 55m
  0