Опозиција у Скупштини Црне Горе предлаже смјену Алексе Бечића

21.01.2022. 15:42
0
ИЗВОР: СРНА

Посланици опозиције у Скупштини Црне Горе предали су у скупштинску процедуру приједлог да предсједник Скупштине Алекса Бечић буде разријешен те дужности.

Приједлог за разрјешење Бечића, који је објављен на сајту Скупштине, потписали су посланици Демократске партије социјалиста, Бошњачке странке, Социјалдемократа, Социјалдемократске партије и Албанске коалиције Једногласно.

У образложењу се, између осталог, наводи да Скупштина, за вријеме Бечићевог мандата, није била мјесто суштинског политичког дијалога, због чега није успјела да оствари једну од својих основних функција и доведе до убрзања европског пута Црне Горе.

- Доминантно због те чињенице, односно, неостваривања сврхе коју би највиши законодавни и политички дом у једној држави требало да има, данас смо свједоци никад већих друштвених, политичких социјалних подјела, које пријете да дестабилизују укупан амбијент у држави и блокирају испуњавање њених основних задатака - тврде опозициони посланици у образложењу.

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић сазвао је за 3. фебруар ванредну сједницу парламента на којој ће бити разматран приједлог за разрјешење потпредсједника Владе Дритана Абазовића, а за 4. фебруар сједницу на којем ће бити разматран приједлог да се гласа о неповјерењу Влади.

Коментари 0
Повезане вијести
Ревитализација путног правца преко Шћепан Поља најважнији пројекат Ревитализација путног правца преко Шћепан Поља најважнији пројекат
Абазовић: Потписивање темељног уговора са СПЦ - обавеза државе Абазовић: Потписивање темељног уговора са СПЦ - обавеза државе
Ухапшен предсједник Привредног суда Црне Горе Ухапшен предсједник Привредног суда Црне Горе
Најчитаније
 • Привремене обустава саобраћаја на подручју града Источно Сарајево
  20h 56m
  0
 • Невријеме у Њемачкој
  15h 17m
  0
 • Одржано гусларско вече у част Срђан Трифковића у Источном Сарајеву (ФОТО)
  15h 6m
  0
 • Почела са радом апликација за праћење цијена горива у Српској
  17h 57m
  0
 • Димитрије Игњић ученик генерације Средње школе „28. јуни“
  19h 33m
  1