Опозиција у Скупштини Црне Горе предлаже смјену Алексе Бечића

21.01.2022. 15:42
0
ИЗВОР: СРНА

Посланици опозиције у Скупштини Црне Горе предали су у скупштинску процедуру приједлог да предсједник Скупштине Алекса Бечић буде разријешен те дужности.

Приједлог за разрјешење Бечића, који је објављен на сајту Скупштине, потписали су посланици Демократске партије социјалиста, Бошњачке странке, Социјалдемократа, Социјалдемократске партије и Албанске коалиције Једногласно.

У образложењу се, између осталог, наводи да Скупштина, за вријеме Бечићевог мандата, није била мјесто суштинског политичког дијалога, због чега није успјела да оствари једну од својих основних функција и доведе до убрзања европског пута Црне Горе.

- Доминантно због те чињенице, односно, неостваривања сврхе коју би највиши законодавни и политички дом у једној држави требало да има, данас смо свједоци никад већих друштвених, политичких социјалних подјела, које пријете да дестабилизују укупан амбијент у држави и блокирају испуњавање њених основних задатака - тврде опозициони посланици у образложењу.

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић сазвао је за 3. фебруар ванредну сједницу парламента на којој ће бити разматран приједлог за разрјешење потпредсједника Владе Дритана Абазовића, а за 4. фебруар сједницу на којем ће бити разматран приједлог да се гласа о неповјерењу Влади.

Коментари 0
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    12h 52m
    0
  • Сјећање на Ицу - дјевојчицу лављег срца
    16h 16m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    11h 45m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    3h 22m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    3h 3m
    0