Opozicija u Skupštini Crne Gore predlaže smjenu Alekse Bečića

21.01.2022. 15:42
0
IZVOR: SRNA

Poslanici opozicije u Skupštini Crne Gore predali su u skupštinsku proceduru prijedlog da predsjednik Skupštine Aleksa Bečić bude razriješen te dužnosti.

Prijedlog za razrješenje Bečića, koji je objavljen na sajtu Skupštine, potpisali su poslanici Demokratske partije socijalista, Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije i Albanske koalicije Jednoglasno.

U obrazloženju se, između ostalog, navodi da Skupština, za vrijeme Bečićevog mandata, nije bila mjesto suštinskog političkog dijaloga, zbog čega nije uspjela da ostvari jednu od svojih osnovnih funkcija i dovede do ubrzanja evropskog puta Crne Gore.

- Dominantno zbog te činjenice, odnosno, neostvarivanja svrhe koju bi najviši zakonodavni i politički dom u jednoj državi trebalo da ima, danas smo svjedoci nikad većih društvenih, političkih socijalnih podjela, koje prijete da destabilizuju ukupan ambijent u državi i blokiraju ispunjavanje njenih osnovnih zadataka - tvrde opozicioni poslanici u obrazloženju.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sazvao je za 3. februar vanrednu sjednicu parlamenta na kojoj će biti razmatran prijedlog za razrješenje potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, a za 4. februar sjednicu na kojem će biti razmatran prijedlog da se glasa o nepovjerenju Vladi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Revitalizacija putnog pravca preko Šćepan Polja najvažniji projekat Revitalizacija putnog pravca preko Šćepan Polja najvažniji projekat
Abazović: Potpisivanje temeljnog ugovora sa SPC - obaveza države Abazović: Potpisivanje temeljnog ugovora sa SPC - obaveza države
Uhapšen predsjednik Privrednog suda Crne Gore Uhapšen predsjednik Privrednog suda Crne Gore
Najčitanije
 • Sokočani uhašeni zbog teške krađe
  18h 19m
  2
 • Upozorenje na nevrijeme - apel poljoprivrednicima
  13h 48m
  0
 • SIPA: Uhapšena jedna osoba zbog prevara u službi
  16h 50m
  1
 • Dojave o bombama širom Sarajeva
  18h 31m
  0
 • Trideset godina od kako su Vukašinoviće ubile komšije
  13h 53m
  2