Општина Источна Илиџа ће издвојити по 500 КМ за студенте који су се затекли у иностранству за вријеме појаве вируса корона

24.03.2020. 20:45
0
ИЗВОР: istocnailidza.net

Штаб за ванредне ситуације општине Источна Илиџа на вечерашњој сједници је донио закључак да се из буџета Општине са конта стипендије студената издвоји по 500 КМ за студенте из Источне Илиџе који су се затекли у иностранству за вријеме појаве и ширења вируса корона на размјени студената, школовању или другим научном усавршавању. Циљ овог издвајања јесте да се олакша боравак ових студената у иностранству док се не реализује њихов повратак у Републику Српску.

Командант Штаба за ванредне ситуације упознао је чланове Штаба са дописом Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде о иницијативи да локалне заједнице помогну пољопривредну сјетву пшенице. Задужено је одјељење за привреду и друштвене дјелатности да у сарадњи са Аграрним фондом размотри могућности и начине како би се ова иницијатива спровела.

Штаб за ванредне ситуације је донио закључак да су лица са Источне Илиџе која су боравила на сумњивим територијима у БиХ гдје су забиљежени случајеви обољелих од вируса корона, а посебно у сљедећим градовима: Бања Лука, Градишка, Коњиц, Мостар дужна да се хитно јаве у ДЗ Источно Сарајево или надлежној хигијенско-епидемиолошкој служби. Уколико су ангажовани као војници у оружаним снагама и другим државним институцијама БиХ и РС да не напуштају тренутне локације на којима се налазе.

Штаб за ванредне ситуације је предложио локацију за карантин лица која не поштују наложене мјере изолације и лица која се упућују из карантина на граничном прелазу, али ће се за ову локацију тражити сагласност Републичког штаба за ванредне ситуације да због смањења људских и материјалних ресурса та локација буде заједничка са општином Источно Ново Сарајево.

На основу закључка Републичког штаба за ванредне ситуације број 07-4/20 Штаб за ванредне ситуације задужује команданта штаба да, због превеликих обавеза комуналне полиције на праћењу лица у изолацији, овласти службенике општинске админситрације да док траје ванредна ситуаија врше контролу лица којима су издата рјешења о изолацији.  

Штаб за ванредне ситуације доноси закључак да се могу објавити имена лица која крше правила изолације на територији Општине Источна Илиџа.

Коментари 0
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 36m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    5h 0m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    3h 15m
    9
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    19h 44m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    4h 54m
    0