Opština Istočna Ilidža će izdvojiti po 500 KM za studente koji su se zatekli u inostranstvu za vrijeme pojave virusa korona

24.03.2020. 20:45
0
IZVOR: istocnailidza.net

Štab za vanredne situacije opštine Istočna Ilidža na večerašnjoj sjednici je donio zaključak da se iz budžeta Opštine sa konta stipendije studenata izdvoji po 500 KM za studente iz Istočne Ilidže koji su se zatekli u inostranstvu za vrijeme pojave i širenja virusa korona na razmjeni studenata, školovanju ili drugim naučnom usavršavanju. Cilj ovog izdvajanja jeste da se olakša boravak ovih studenata u inostranstvu dok se ne realizuje njihov povratak u Republiku Srpsku.

Komandant Štaba za vanredne situacije upoznao je članove Štaba sa dopisom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede o inicijativi da lokalne zajednice pomognu poljoprivrednu sjetvu pšenice. Zaduženo je odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti da u saradnji sa Agrarnim fondom razmotri mogućnosti i načine kako bi se ova inicijativa sprovela.

Štab za vanredne situacije je donio zaključak da su lica sa Istočne Ilidže koja su boravila na sumnjivim teritorijima u BiH gdje su zabilježeni slučajevi oboljelih od virusa korona, a posebno u sljedećim gradovima: Banja Luka, Gradiška, Konjic, Mostar dužna da se hitno jave u DZ Istočno Sarajevo ili nadležnoj higijensko-epidemiološkoj službi. Ukoliko su angažovani kao vojnici u oružanim snagama i drugim državnim institucijama BiH i RS da ne napuštaju trenutne lokacije na kojima se nalaze.

Štab za vanredne situacije je predložio lokaciju za karantin lica koja ne poštuju naložene mjere izolacije i lica koja se upućuju iz karantina na graničnom prelazu, ali će se za ovu lokaciju tražiti saglasnost Republičkog štaba za vanredne situacije da zbog smanjenja ljudskih i materijalnih resursa ta lokacija bude zajednička sa opštinom Istočno Novo Sarajevo.

Na osnovu zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije broj 07-4/20 Štab za vanredne situacije zadužuje komandanta štaba da, zbog prevelikih obaveza komunalne policije na praćenju lica u izolaciji, ovlasti službenike opštinske adminsitracije da dok traje vanredna situaija vrše kontrolu lica kojima su izdata rješenja o izolaciji.  

Štab za vanredne situacije donosi zaključak da se mogu objaviti imena lica koja krše pravila izolacije na teritoriji Opštine Istočna Ilidža.

Komentari 0
Povezane vijesti
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice” Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
Najčitanije
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    17h 54m
    0
  • Pale: Uzeo motocikl, nije dostavio rezanu građu u zamjenu
    18h 1m
    3
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    14h 43m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    9h 21m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    9h 53m
    0