Општина Источна Илиџа финансира набавку школског прибора за 102 породице са троје и више дјеце

24.08.2022. 15:16
0
ИЗВОР: katera.news

Руководство општине Источна Илиџа данас је уприличило пријем за породице са троје и више дјеце, те им уручило одлуке о додјели једнократних новчаних помоћи за набавку школског прибора.

Начелник општине Маринко Божовић рекао је да ова општина од 2017. године, спроводећи пронаталитетну политику, пружа подршку породицама са троје и више дјеце, финансира трећи покушај вантјелесне оплодње, те суфинансира трошкове боравка у вртићима.

Слика

Катера: katera.news

- То је подршка наше локалне заједнице породицама које су се у овим трешким временима одлучиле да имају више дјеце - рекао је Божовић.

Божовић је изјавио да ће данас бити подијељене одлуке за набавку школског прибора укупне вриједности 17.000 КМ за 102 породице.

- Надлежно министарство ће ове године уџбенике, које је раније набављала општина Источна Илиџа за наше суграђане, бесплатно додијелити. Да не бисмо прекидали традицију подршке, одлучили смо да овим породицама помогнемо у набавци школског прибора - рекао је Божовић, истичући да ће се средства већ сутра наћи на рачунима корисника.

Рената Мајушевић, мајка троје дјеце, захвалила је руководству општине Источна Илиџа, рекавши да вишечланим породицама оваква подршка много значи.

Коментари 0
Повезане вијести
Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО) Почео Звездин камп у Источној Илиџи (ФОТО)
Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО) Ученици ОШ „Јован Дучић“ из Источне Илиџе посјетили Јахорину (ФОТО)
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    14h 32m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    13h 27m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    8h 15m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    9h 21m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    17h 49m
    0