Opština Istočna Ilidža finansira nabavku školskog pribora za 102 porodice sa troje i više djece

24.08.2022. 15:16
0
IZVOR: katera.news

Rukovodstvo opštine Istočna Ilidža danas je upriličilo prijem za porodice sa troje i više djece, te im uručilo odluke o dodjeli jednokratnih novčanih pomoći za nabavku školskog pribora.

Načelnik opštine Marinko Božović rekao je da ova opština od 2017. godine, sprovodeći pronatalitetnu politiku, pruža podršku porodicama sa troje i više djece, finansira treći pokušaj vantjelesne oplodnje, te sufinansira troškove boravka u vrtićima.

Slika

Katera: katera.news

- To je podrška naše lokalne zajednice porodicama koje su se u ovim treškim vremenima odlučile da imaju više djece - rekao je Božović.

Božović je izjavio da će danas biti podijeljene odluke za nabavku školskog pribora ukupne vrijednosti 17.000 KM za 102 porodice.

- Nadležno ministarstvo će ove godine udžbenike, koje je ranije nabavljala opština Istočna Ilidža za naše sugrađane, besplatno dodijeliti. Da ne bismo prekidali tradiciju podrške, odlučili smo da ovim porodicama pomognemo u nabavci školskog pribora - rekao je Božović, ističući da će se sredstva već sutra naći na računima korisnika.

Renata Majušević, majka troje djece, zahvalila je rukovodstvu opštine Istočna Ilidža, rekavši da višečlanim porodicama ovakva podrška mnogo znači.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice” Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj Božović: Privredno pozicionirani i u gradu Istočno Sarajevo i u Srpskoj
Najčitanije
  • Fond PIO: Pravo na ponovno određivanje penzije
    9h 10m
    0
  • Miljevina: Muž ubio suprugu, pa sebe
    11h 57m
    0
  • Pjesma koja spaja Sarajevo i Jasenovac
    7h 47m
    1
  • Prekinuta "Gimnazijada": Učenik pretukao profesora
    9h 5m
    0
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    11h 43m
    0