Општина Источно Ново Сарајево од Општине Источна Илиџа тражи да плаћа закуп за Средњошколски центар

23.06.2021. 15:18
5
ИЗВОР: Катера

На шестој редовној сједници Скупштине општине Источна Илиџа на Дневном реду се нашла и информација о захтјеву Општине Источно Ново Сарајево за плаћање закупа просторија смјештаја ЈУ “Средњошколски центар“ Источна Илиџа.

Скупштина општине Источна Илиџа овај захтјев начелника општине Источно Ново Сарајево одбија и сматра га непримјереним.

Иако су  из Општине Источна Илиџа одговорили да ЈУ „Средњошколски центар“ Источна Илиџа похађају, не само ученици Општине Источна Илиџа, него и ученици свих шест општина у склопу Града Источног Сарајева, те да је општина у тај објекат уложила око 100.000 КМ, како у замјену столарије, санацију мокрих чворова, па до набавке школске опреме, те замолили да се сачека до изградње објекта Гимназије, из Општине Источно Ново Сарајево су добили негативан одговор.

У закључцима које је Скупштина данас донијела се наводи да се подржава наставак инвестиционог улагања општине Источна Илиџа у бивши објекат касарне Слободан Принцип Сељо у односу 1:1 са општином Источно Ново Сарајево, све док је ова Јавна установа споразумно смјештена у постојећем објекту.

Начелник општине Источна Илиџа, Маринко Божовић, истиче да ће, уколико буду приморани да штите своја права, тужити Oпштину Источно Ново Сарајево, као власника постојећег објекта, за стицање права својине на основу одржаја.

Слика

-Дуже од 20 година ова установа користи те просторије и ми немамо жељу да постанемо власници, али, уколико будемо приморани, урадићемо то, јер ми нисмо својом одлуком смјестили Средњошколски центар ту, него је то урадио Град Српско Сарајево, односно тадашње Министарство просвете и културе у Влади Републике Српске – каже Божовић.

Он додаје да је тадашња Влада, послије егзодуса Срба, смјештала институције у објекте који су тада били на располагању.

За све будуће кораке Скупштина је именовала радни тим за преговоре са Oпштином Источно Ново Сарајево, који је састављен од по једног представника свих парламентарних партија у Скупштини ове локалне заједнице, а који ће у наредних 15 дана обавити преговоре са општином ИНС.

Такође, Скупштина налаже одборницима ове локалне заједнице у Граду Источно Сарајево да, кроз амандманско дјеловање на ребаланс буџета за 2021. годину у Граду Источно Сарајево, обезбиједе новац за финансирање материјалних трошкова ЈУ Средњошколског центра „Источна Илиџа“, који су уједно и законска обавеза ове институције.

Из ове локалне заједнице апелују на Владу Републике Српске да убрза пројекат изградње ЈУ Средњошколски центар „Источна Илиџа“ с обзиром на то да је Општина Источна Илиџа у протеклом периоду обезбиједила земљиште, приступну инфраструктуру и сву потребну пројектну документацију.

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    Profesor 24.06.2021. 12:10
    Ostala trauma Katicu od škole pa bi sada da naplati
  • Generic placeholder image
    Исток 24.06.2021. 06:04
    А што да се не плати?
  • Generic placeholder image
    Бориша 23.06.2021. 23:14
    Драги суграђани, коначно видимо да је СНСД изгубио компас и осјећају да им је дошао крај. Црвена банда 20 година руши институције Републике Српске и једину Гимназију која је школовала нашу дјецу прије рата, у рату и послије рата. Диплому гимназије црвена банда није могла купити. Ученици гимназије су завршавали факултете на Универзитету у Српском Сарајеву, Београду, Подгорици, Новом Саду али и широм Европе. Ниједом ученику гимназије СНСД није морао купити диплому јер гимназија школује храбре, слободне и паметне људе који знају да препознају издајице и нељуде. Запамтите црвени лоповски брод тоне.
  • Generic placeholder image
    Rob 23.06.2021. 23:14
    Bruka i sramota
  • Generic placeholder image
    Snsd 23.06.2021. 19:51
    Da li bi ovo Katicu palo na um da je kojim slucajem Seslija izabran za nacelnika Istocne Ilidze.:)
Повезане вијести
Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО) Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти Божовић: Кроз пословне зоне, у Источну Илиџу доведени привредни субјекти
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    19h 11m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    20h 44m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    17h 10m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    19h 23m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 52m
    3