Општина Соколац једини партнер у реорганизацији ЈП ВИК ,,Врело Биоштице”

21.04.2021. 19:54
0
ИЗВОР: opstinasokolac.net

Начелник општине Соколац Милован Бјелица разговарао је са стечајним управником Јавног предузећа водовод и канализација ,,Врело Биоштице” а.д. Соколац Радомиром Јокићем о могућностима смањења цијена услуга које пружа ово предузеће, а односи се првенствено на цијену воде и канализације за правна и физичка лица.

Посебно је наглашено да је општина Соколац једини партнер у реорганизацији овог јавног предузећа, према одлуци Скупштине повјерилаца, а што је потврђено и на суду.

- Обзиром да је извршена анализа пословања у претходних неколико година и да смо дошли до закључка да се објективно могу смањити цијене услуга које не би биле на штету пословања нити би утицале на квалитет пружања услуга, грађани могу очекивати смањење рачуна у најскоријем периоду, а очекујемо већ од 1. маја ове године – најавио је Јокић.

Милован Бјелица сматра да су то добре вијести за све становнике општине Соколац, те да се показује да је био у праву што је кренуо у реорганизацију и откуп овог предузећа у стечају.

- Уложили смо велики напор да реконструишемо водовод, да доведемо воду до мјеста и села гдје годинама муку муче са питком водом. Радимо на изградњи канализационе мреже, завршене су већ три компоненте, сада радимо на изградњи пречишћивача отпадних вода. Истовремено разговарамо са партнерима из Чешке о градњи пречишћивача на изворишту Биоштице. Све ово је од изузетне важности за све становнике наше општине. Наш главни циљ је квалитетна услуга уз разумну цијену, а до тога ћемо доћи када потпуно завршимо реконструкцију овог предузећа. – истакао је Бјелица.

Општина Соколац раније је одлучила да купи имовину предузећа “Фаминекс” за 350.000 КМ и у тим објектима убудуће ће пословати ЈП Водовод и канализација “Врело Биоштица”, а у току је откуп и овог предузећа за шта је већ исплаћено 170.000 KM.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    22h 46m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    20h 45m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    22h 58m
    0
  • Партизан мијења име!
    13h 27m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    18h 0m
    0