Општина Соколац нова чланица #СМАРТЕР Платформе

01.07.2020. 15:33
0
ИЗВОР: Катера

Општина Соколац постала је још једна чланица #СМАРТЕР Платформе "People in need" непрофитне невладине организације, која спроводи хуманитарне пројекте и дугорочне развојне пројекте, образовне програме и програме људских права у кризним регионима на међународном нивоу.

"People in need" чешка је организација са сједиштем у Прагу, основана 1992. године и од тада је присутна у 50 земаља. За 28 година постојања постала је једна од највећих непрофитабилних организација.

Општина Соколац ставља акценат на енергетску ефикасност, екологију и заштиту животне средине у свим пројектима које реализује. Управо због тога прикључила се #СМАРТЕР Платформи.

- Од самог почетка њеног дјеловања јер тежи ка градњи која штеди природне ресурсе и на тај начин штити животну средину, а у исто вријеме може да унаприједи конкурентност економије, саопштено је на званичној „Фејсбук“ страници ове организације.

Како су сами навели, општина Соколац показала је примјере добре праксе као што су изградња двије енергетски ефикасне зграде социјалног становања, повећање енергетске ефикасности објекта ЈУ Основна школа „Соколац”, замјена неефикасне јавне расвјете, а у току је имплементација пројекта ЕЕ за зграду ове Општине и ЈУ за предшколско васпитање и образовање.

Општина Соколац придружила се #СМАРТЕР Платформи ради добијање потребних информација о иновативним механизмима финансирања мјера енергетске ефикасности и зелене градње као и размјени искустава између чланова Платформе и заједничког ширење позитвних примјера и пракси.

Придружите се Општини Соколац на #СМАРТЕР Платформи ОВДЈЕ.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

 

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: Уручене награде за најуспјешније литерарне радове Соколац: Уручене награде за најуспјешније литерарне радове
Не блиједи сјећање на часну борбу припадника Романијских бригада Не блиједи сјећање на часну борбу припадника Романијских бригада
Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    12h 5m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    12h 22m
    2
  • У четвртак отварање Народног позоришта Источно Сарајево
    7h 2m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    11h 27m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    12h 58m
    5