Општини Источно Ново Сарајево донирано 105 садница брезе, липе и јавора

23.03.2022. 14:23
0
ИЗВОР: srna.rs

На подручју општине Источно Ново Сарајево у току је садња 105 стабала брезе, липе и јавора, које је донирало Јавно предузеће "Србијашуме", речено је Срни у Општинској управи.

Општина Источно Ново Сарајево доласком прољећа наставила је са активностима које су започете током јесени прошле године, а захваљујући вриједној донацији садница, старости између 17 и 20 година, додатно ће обогатити и уљепшати ову локалну заједницу.

Директор Комуналног предузећа "Рад" Бојан Јолић рекао је Срни да је ново дрвеће посађено у Улици Касиндолског батаљона, Парку великана, Градском парку Гаврила Принципа, испред Основне школе "Свети Сава" и новоизграђене спортске дворане.

Јолић је додао да је у плану и замјена осушених или на други начин уништених садница у Спасовданској улици.

Општинска управа Источно Ново Сарајево планира да до краја 2024. године посади укупно 1.000 садница алејног и парковског дрвећа, како би ова локална заједница била што љепше и здравије мјесто за живот свих њених грађана.

Из Општинске управе напомињу да дрвеће у градским срединама представља плућа града, те апелују на суграђане да чувају зеленило.

Коментари 0
Повезане вијести
Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура Сезона гријања у Источном Новом Сарајеву продужена због ниских температура
Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево Дом здравља прелази на трезорско пословање општине Источно Ново Сарајево
Данас хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру у Источном Новом Сарајеву Данас хуманитарни базар за нашу суграђанку Веру у Источном Новом Сарајеву
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    8h 54m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    20h 54m
    7
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    22h 28m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    6h 23m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    5h 41m
    0