Opštini Istočno Novo Sarajevo donirano 105 sadnica breze, lipe i javora

23.03.2022. 14:23
0
IZVOR: srna.rs

Na području opštine Istočno Novo Sarajevo u toku je sadnja 105 stabala breze, lipe i javora, koje je doniralo Javno preduzeće "Srbijašume", rečeno je Srni u Opštinskoj upravi.

Opština Istočno Novo Sarajevo dolaskom proljeća nastavila je sa aktivnostima koje su započete tokom jeseni prošle godine, a zahvaljujući vrijednoj donaciji sadnica, starosti između 17 i 20 godina, dodatno će obogatiti i uljepšati ovu lokalnu zajednicu.

Direktor Komunalnog preduzeća "Rad" Bojan Jolić rekao je Srni da je novo drveće posađeno u Ulici Kasindolskog bataljona, Parku velikana, Gradskom parku Gavrila Principa, ispred Osnovne škole "Sveti Sava" i novoizgrađene sportske dvorane.

Jolić je dodao da je u planu i zamjena osušenih ili na drugi način uništenih sadnica u Spasovdanskoj ulici.

Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo planira da do kraja 2024. godine posadi ukupno 1.000 sadnica alejnog i parkovskog drveća, kako bi ova lokalna zajednica bila što ljepše i zdravije mjesto za život svih njenih građana.

Iz Opštinske uprave napominju da drveće u gradskim sredinama predstavlja pluća grada, te apeluju na sugrađane da čuvaju zelenilo.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu
Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva
Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    10h 58m
    8
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    13h 29m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    11h 12m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    11h 4m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    3h 19m
    0