Оптужен да је у неурачунљивом стању познаника претукао на смрт

20.12.2023. 14:45
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Мирко Андрић (50) оптужен је да за убиство Ловре Черкезовића којег је како се наводи у неурачунљивом стању претукао на смрт. Оптужницу је подигло Тужилаштво Брчко дистрикта, а потврдио Основни суд у Брчком.

Убиство је почињени 20. јуна у у близини планинарског дома Свети Бернард у Горњем Зовику, код Брчког, а како се наводи у оптужници оптужени Андрић у неурачунљивом стању, нанио жртви више тешких повреда усљед којих је преминула.  Додаје се да су Андрић и Черкезовић прије злочина заједно били и пили алкохол у кући жртве у насељу Боће код Брчког.

- Њих двојица су Ловриним аутомобилом дошли до Бунарића, а у току вожње дошло је до  препирке и скретања на шумски пут у близини планинског дома Свети Бернард. Сумња се да је, пошто су изашли из возила, Андрић узео подесан тврди предмет и снажно ударио Ловру у предјелу доњег дијела леђа, због чега је Ловро пао на земљу. Док је  лежао на леђима оптужени Андрић га је ухватио  објема рукама за врат оштетивши му функцију дисања. Потом га је подигао и бацио на земљу тако да је жртва врхом тјемена главе пала на шумско тло, при чему је дошло до оштећења мождине, а затим до смрти –стоји у оптужници.

Даље се наводи да је Андрић  након тога беживотно тијело Черкезовића трактором одвезао у шуму удаљену око километар и триста метара  гдје је неколико дана касније, 24. јуна, пронађено. Оптужени је истог дана ухапшен и на приједлог Тужилаштва му је одређен притвор. Черкезовић је убрзо пребачен у Завод за форензичку психијатрију ˝Соколац˝.

- Након потврђивања оптужнице Основни суд је за 21. децембар заказао рочиште за продужење притвора у овом предмету, након чега ће се према оптуженом наставити провођење посебног кривичног поступка. Андрић је  за ово убиство  оптужен као лице са заосталим душевним развојем, хроничним алкохолизмом са органским промјенама и акутном алкохолисаношћу, усљед чега је био у стању неурачунљивости, када није могао да схвати значај свог дјела и да управља поступцима -  саопштено је из Тужилаштва Брчко дистрикта.

Небојша Томашевић

Коментари 0
Повезане вијести
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    13h 18m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    13h 32m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    13h 24m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    15h 49m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    5h 39m
    0