Орао зауставио воз на релацији Суботица- Нови Сад

06.08.2021. 21:00
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Орао бјелорепан налетио је данас на путнички воз који је саобраћао на релацији Суботица - Сомбор - Нови Сад и накратко обуставио саобраћај на тој дионици, саопштили су надлежни из Покрајинског завода за заштиту природе.

Док је воз приспјевао у станицу у Сомбору, радник жељезнице – скретничар примјетио је да се на предњем дијелу воза налази огромна птица, те је притом и врло савјесно одреаговао тако што је одмах зауставио воз. Радници жељезнице успјели су да на врло пажљив начин скину птицу са воза, а потом су позвали Покрајински завод за заштиту природе. Орао је усљед налијетања на воз задобио теже повреде на десном крилу – препричавају овај необичан догађај надлежни из Покрајинског завода за заштиту природе.

Они су се захвалили радницима жељезнице на бризи и савјесном поступању уз напомену да ће ова ријетка птица бити збринута у прихватлишту зоо врта Палић гдје ће јој се пружити неопходна њега и лијечење.

Коментари 0
Повезане вијести
Мала Кикица и даље у критичном стању, још се не зна како је завршила на путу усред Србије (ФОТО) Мала Кикица и даље у критичном стању, још се не зна како је завршила на путу усред Србије ...
Бивши ученици обнављају трошну кућу школском домару (ФОТО/ВИДЕО) Бивши ученици обнављају трошну кућу школском домару (ФОТО/ВИДЕО)
Познато стање лавића пронађеног у Суботици Познато стање лавића пронађеног у Суботици
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    22h 39m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    22h 10m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    18h 26m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    14h 21m
    2
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    22h 33m
    0