Orao zaustavio voz na relaciji Subotica- Novi Sad

06.08.2021. 21:00
0
IZVOR: srpskainfo.com

Orao bjelorepan naletio je danas na putnički voz koji je saobraćao na relaciji Subotica - Sombor - Novi Sad i nakratko obustavio saobraćaj na toj dionici, saopštili su nadležni iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode.

Dok je voz prispjevao u stanicu u Somboru, radnik željeznice – skretničar primjetio je da se na prednjem dijelu voza nalazi ogromna ptica, te je pritom i vrlo savjesno odreagovao tako što je odmah zaustavio voz. Radnici željeznice uspjeli su da na vrlo pažljiv način skinu pticu sa voza, a potom su pozvali Pokrajinski zavod za zaštitu prirode. Orao je usljed nalijetanja na voz zadobio teže povrede na desnom krilu – prepričavaju ovaj neobičan događaj nadležni iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode.

Oni su se zahvalili radnicima željeznice na brizi i savjesnom postupanju uz napomenu da će ova rijetka ptica biti zbrinuta u prihvatlištu zoo vrta Palić gdje će joj se pružiti neophodna njega i liječenje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mala Kikica i dalje u kritičnom stanju, još se ne zna kako je završila na putu usred Srbije (FOTO) Mala Kikica i dalje u kritičnom stanju, još se ne zna kako je završila na putu usred Srbije ...
Bivši učenici obnavljaju trošnu kuću školskom domaru (FOTO/VIDEO) Bivši učenici obnavljaju trošnu kuću školskom domaru (FOTO/VIDEO)
Poznato stanje lavića pronađenog u Subotici Poznato stanje lavića pronađenog u Subotici
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    21h 43m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    22h 27m
    0
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    12h 3m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    1h 16m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    1h 10m
    0