ОШ "Србија" демантовала да дјеца у школу доносе "недозвољене супстанце" (ФОТО)

16.02.2022. 12:00
0
ИЗВОР: Катера

Управа Основне школе "Србија" демантовала је медијске натписе да дјеца из ове образовне установе доносе и на настави користе психоактивне супстанце, које су у јавности представљене као "недозвољени прах или зељаста материја".

Ово је за портал Катера саопштено из Управе ОШ "Србија" на упит о информацији која се појавила у медијима да је неко од ученика из ове школе доносио недозвољене психоактивне супстанце.

Из ОШ "Србија" кажу да је због медијских натписа међу родитељима и осталим становништвом општине Пале изазван страх, сумња и незадовољство.

- Нажалост, живимо у времену када се у медијима врло често пласирају непровјерене и нетачне информације, које нису од помоћи када су у питању изазови са којима се сусрећемо васпитавајући и образујући наше ученике. Школа је става да нетачно медијско пласирање цјелокупне ситуације наноси штету свим ученицима наше школе, њиховим родитељима, као и радницима школе. Из тог разлога сматрамо да је врло важно да јавност, а посебно родитеље наших ученика упознамо са стварним чињеницима. Одговорно тврдимо да ништа од наведеног у медијима није тачно - речено је из ОШ "Србија".

Слика

ОШ "Србија" Пале/Фото: Катера

Додају да је Школа од родитеља добила информацију да су ученици деветог разреда у школу доносили и конзумирали "бездимни дувански производ", популарног назива "СНУС".

- У школи је ова информација схваћена врло озбиљно и без одлагања проведено је низ активности одјељенске заједнице, родитељски састанци, састанци стручних органа у школи, успостављање сарадње са другим релевантним институцијама, а с циљем размјене информација и израде  стратегије даљег дјеловања. Све наведене активности спроведене су у периоду од 7.2. до 11.2.2022. године, прије објаве у медијима. Након проведених активности, осим информације да су ученици, а и поједини родитељи већ упознати са чињеницом да је наведени производ "СНУС" "популаран" у нашој локалној заједници, нисмо дошли до сазнања да ли је и ко је у школу доносио и конзумирао "СНУС" - навели су из ОШ "Србија".

Подсјећају да је основна школа, прије свега васпитна институција, која има стратегију дјеловања током цијеле школске године, те да се у овој школи ништа "не препушта случају" када су у питању овакве ванредне ситуације.

Слика

Саопштење из ОШ "Србија" Пале

Из ОШ "Србија" напомињу да Управа неће ћутати и игнорисати неадекватно понашање ученика, те да ће спроводити све потребне мјере како би осигурала безбједност ученика.

Подсјећамо, у медијима се 13.2.2022. године појавила информација до које је дошао портал РТВ БН да ученици ОШ "Србија" доносе у школу и конзумирају "недозвољени прах или зељасту материју", а наводно по пријави родитеља ученика из ове образовне институције.

Извор портала РТВ БН тврди да Управа школе "Србија" покушава заташкати овај случај и сакрити од јавности и надлежних институција, те да су ученици и раније користили "недозвољене супстанце".

Коментари 0
Повезане вијести
Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева Оклопна возила ЕУФОР-а на подручју Пала и Источног Сарајева
Продужена сезона гријања у Палама Продужена сезона гријања у Палама
Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО) Мурали Миће Лиздека и Мише Рајића ускоро ће красити Пале (ФОТО)
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    22h 8m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    12h 38m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    12h 19m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    21h 1m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    17h 30m
    0