OŠ "Srbija" demantovala da djeca u školu donose "nedozvoljene supstance" (FOTO)

16.02.2022. 12:00
0
IZVOR: Katera

Uprava Osnovne škole "Srbija" demantovala je medijske natpise da djeca iz ove obrazovne ustanove donose i na nastavi koriste psihoaktivne supstance, koje su u javnosti predstavljene kao "nedozvoljeni prah ili zeljasta materija".

Ovo je za portal Katera saopšteno iz Uprave OŠ "Srbija" na upit o informaciji koja se pojavila u medijima da je neko od učenika iz ove škole donosio nedozvoljene psihoaktivne supstance.

Iz OŠ "Srbija" kažu da je zbog medijskih natpisa među roditeljima i ostalim stanovništvom opštine Pale izazvan strah, sumnja i nezadovoljstvo.

- Nažalost, živimo u vremenu kada se u medijima vrlo često plasiraju neprovjerene i netačne informacije, koje nisu od pomoći kada su u pitanju izazovi sa kojima se susrećemo vaspitavajući i obrazujući naše učenike. Škola je stava da netačno medijsko plasiranje cjelokupne situacije nanosi štetu svim učenicima naše škole, njihovim roditeljima, kao i radnicima škole. Iz tog razloga smatramo da je vrlo važno da javnost, a posebno roditelje naših učenika upoznamo sa stvarnim činjenicima. Odgovorno tvrdimo da ništa od navedenog u medijima nije tačno - rečeno je iz OŠ "Srbija".

Slika

OŠ "Srbija" Pale/Foto: Katera

Dodaju da je Škola od roditelja dobila informaciju da su učenici devetog razreda u školu donosili i konzumirali "bezdimni duvanski proizvod", popularnog naziva "SNUS".

- U školi je ova informacija shvaćena vrlo ozbiljno i bez odlaganja provedeno je niz aktivnosti odjeljenske zajednice, roditeljski sastanci, sastanci stručnih organa u školi, uspostavljanje saradnje sa drugim relevantnim institucijama, a s ciljem razmjene informacija i izrade  strategije daljeg djelovanja. Sve navedene aktivnosti sprovedene su u periodu od 7.2. do 11.2.2022. godine, prije objave u medijima. Nakon provedenih aktivnosti, osim informacije da su učenici, a i pojedini roditelji već upoznati sa činjenicom da je navedeni proizvod "SNUS" "popularan" u našoj lokalnoj zajednici, nismo došli do saznanja da li je i ko je u školu donosio i konzumirao "SNUS" - naveli su iz OŠ "Srbija".

Podsjećaju da je osnovna škola, prije svega vaspitna institucija, koja ima strategiju djelovanja tokom cijele školske godine, te da se u ovoj školi ništa "ne prepušta slučaju" kada su u pitanju ovakve vanredne situacije.

Slika

Saopštenje iz OŠ "Srbija" Pale

Iz OŠ "Srbija" napominju da Uprava neće ćutati i ignorisati neadekvatno ponašanje učenika, te da će sprovoditi sve potrebne mjere kako bi osigurala bezbjednost učenika.

Podsjećamo, u medijima se 13.2.2022. godine pojavila informacija do koje je došao portal RTV BN da učenici OŠ "Srbija" donose u školu i konzumiraju "nedozvoljeni prah ili zeljastu materiju", a navodno po prijavi roditelja učenika iz ove obrazovne institucije.

Izvor portala RTV BN tvrdi da Uprava škole "Srbija" pokušava zataškati ovaj slučaj i sakriti od javnosti i nadležnih institucija, te da su učenici i ranije koristili "nedozvoljene supstance".

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpski carinici u plišanom medi našli kilogram droge (FOTO) Srpski carinici u plišanom medi našli kilogram droge (FOTO)
Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO) Ekipa OŠ „Srbija“ prva na takmičenju iz oblasti saobraćaja i vještine u vožnji biciklom (FOTO)
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    17h 24m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    16h 19m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    11h 7m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    12h 13m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    20h 41m
    0