Осам особа ухапшено након туче навијача

26.09.2019. 18:35
0
ИЗВОР: Кликс

Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево објавило је саопштење за јавност поводом синоћње туче на аутопуту код Сарајева, а у којој су учествовали навијачи НК Зрињски и ФК Жељезничар.

Како наводе из МУП, око 19:55 сати Оперативни центар Управе полиције МУП Кантона Сарајево добио је дојаву да су на дијелу аутопута А1, од Јошанице ка Тарчину, локалитет петље Влаково непознате особе уз употребу камења и подесних предмета, напали навијаче НК Зрињски који су се кретали из Тузле у правцу Мостара.

– У близини мјеста догађаја пронађена је једна особа која је задобила повреде, а којој је указана љекарска помоћ, након чега је превезена и задржана на даљем лијечењу у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву – речено је из МУП-а.

Током увиђаја констатована су оштећења настала на пет комбија који су кориштени за превоз навијача НК Зрињски, те је, уз записник о саслушања свједока, саслушано укупно 45 особа, навијача НК Зрињски.

– Радећи на расвјетљавању напада на навијаче НК Зрињски који су се враћали са утакмице у Тузли, наши полицијски службеници су, током одигравања утакмице на стадиону ‘Грбавица’ вршили провјеру идентитета једног броја навијача ФК Жељезничар због сумње да се доводе у вези са наведеним догађајем. Полицијски службеници Управе полиције су идентификовали више особа које се доводе у везу са учешћем у наведеном догађају, те је, до сада, укупно пронађено и лишено слободе осам особа које се сумњиче за извршење кривичних дјела, укључујући и особу које је задржана на даљем лијечењу у КЦУ Сарајево, а која је изјавила полицијским службеницима да припада навијачима ФК Жељезничар -потврђено је из полиције.

До сада су ухапшене сљедеће особе: С.С., рођен 1993. године, К.Х., рођен 1995. године, С.З., рођен 1991. године, А.К., рођен 1992. године, Ф.Т., рођен 1996. године, Ф.С., рођен 1997. године, А.К., рођен 1995. године и ДЖ.Ш. рођен 1998. године.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Полицајац и један мушкарац повријеђени у тучи на рукометној утакмици Полицајац и један мушкарац повријеђени у тучи на рукометној утакмици
Туча навијача Милана и Пари Сен Жермена уочи меча Лиге шампиона Туча навијача Милана и Пари Сен Жермена уочи меча Лиге шампиона
Ухапшена два мушкарца због туче Ухапшена два мушкарца због туче
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    16h 45m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    21h 18m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    18h 52m
    2
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    20h 20m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    19h 58m
    0