Особе с инвалидитетом руше предрасуде, немогуће претварају у могуће

28.01.2020. 21:12
0
ИЗВОР: Avaz.ba

Роњење под ледом спада у екстремно и не постоји могућност вертикалног изрона. Предсједник Еко-ронилачке групе инвалида Лукавац Билал Шарић појашањава да се рони низ конопац.

Једини начин изрона је повратак по конопцу до мјеста урона. Ово захтјевно роњење за викенд су извели чланови Еко-ронилачке групе инвалида из Лукавца у залеђено језеро Бистарац, а дебљина леда износила је седам центиметара, док је температура била четири степена.

– Наш клуб постоји од 2011. године и чине га већином особе с инвалидетом. У посљедње вријеме језеро мало рјеђе заледи па рјеђе и ронимо. Чланови нашег клуба заронили су под лед с нашим колегом из Словеније Матјажом Мајценовићем, који је изразио жељу да то уради – рекао је Шарић.

Наводи да чланови овог клуба учествују у многим ронилачким активностима, посебно када су у питању утапања, потраге за унесрећеним, помоћ код поплава…

Млади волонтери

– Чланови нашег клуба квалификовани су за све врсте роњења. Осим особа с инвалидитетом, у нашем клубу имамо један број млађих волонтера који с нама роне и учествују у скоро свим нашим активностима. Увелико нам помажу – истиче Шарић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Изградити приступачно окружење за особе са инвалидитетом у Источном Сарајеву Изградити приступачно окружење за особе са инвалидитетом у Источном Сарајеву
Жене погинуле током роњења Жене погинуле током роњења
Најбољи документарац 2020. бави се правима особа са инвалидитетом (ВИДЕО) Најбољи документарац 2020. бави се правима особа са инвалидитетом (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
    23h 23m
    3
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    3h 59m
    4
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    3h 41m
    0
  • Наоружани нападачи усред дана убили мисицу Еквадора
    21h 9m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    18h 16m
    0