Осуђени педофил платио затворску казну и вратио се да ради као наставник у школи

17.12.2022. 12:34
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Наставник спорта и тјелесног одгоја у Основној школи "Грбавица 1" у Сарајеву Самир Алихоџић враћен је на посао, иако је осуђен на годину дана затвора због кривичног дјела блудних радњи, објавио је "Кlix".

Алихоџић је проглашен кривим 2018. године (првостепена), након што је двије године раније оптужен да је размјењивао поруке и фотографије с једном ученицом.

Случај су пријавили њени родитељи, након чега је наставник приведен.

У то вријеме он је био наставник спорта и тјелесног одгоја у ОШ "Грбавица 1" и тренер Одбојкашког клуба "ОРТ".

Након првостепене пресуде, Тужилаштво Кантона Сарајево није предложило никакве мјере, па је Алихоџић могао несметано радити као наставник чекајући другостепену пресуду.

Након коначне пресуде у новембру прошле године и једногодишње казне затвора као и једногодишње забране обављања посла наставника, Алихоџића ништа није спријечило да своју затворску казну уредно плати и тако се нађе на слободи, а затим се врати и на посао јер га закон у томе не спречава, преноси поменути портал.

Суд му је издао и увјерење о невођењу кривичног поступка чиме је стекао све услове да несметано обавља свој ранији посао. За вријеме судског процеса Алихоџић је био на неплаћеном одсуству.

Нажалост, школа није била у могућности спријечити осуђеног педофила да се врати у учионицу јер закон није адекватно регулисан.

Алихоџићу је пресуђено према Члану 208 став 2, у вези са ставом 1 и у вези са ставом 2 члана 205 Кривичног закона ФБиХ у којем се каже да ће се наставник, одгојитељ, родитељ, усвојитељ, старатељ, очух, маћеха или друга особа која искориштавајући свој положај или однос према малољетнику који јој је повјерен ради учења, одгоја, чувања или његе изврши с њим сполни одношај или с њим изједначену сполну радњу, казнити казном затвора од шест мјесеци до пет година.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    7h 51m
    0
  • Крађа у Палама
    6h 9m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    20h 28m
    2
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    2h 36m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    5h 24m
    0