Осуђени убица починио нови злочин

27.01.2020. 19:09
0
ИЗВОР: Srpska.info

Полиција је ухапсила чобана Уроша Ш. (38) због сумње да је у породичној кући жртве у Горњем Раткову код Рибника убио Здравка Босанчића (87).

Случај је полицији пријављен око 3.30 ујутро.

Извор Српскаинфо из истраге открива да је, неколико тренутака прије пријаве полицији, осумњичени телефоном позвао чланове породице убијеног Здравка Босанчића и обавијестио их да је Здравко наводно умро.

Када је породица дошла у кућу затекли су Уроша како мирно сједи поред беживотног тијела Босанчића, које се налазило на каучу.

Осумњичени је имао видне повреде у предјелу главе, које су, према незваничним информацијама, и главни узрок смрти.

Међутим, тачне околности онога шта се догађало у породичној кући истражиоци би требали утврдити током саслушања осумњиченог, који је, након хапшења, спроведен на криминалистичку обраду.

– Када смо дошли у кућу од шока нисмо вјеровали шта се догодило. Здравко је имао видне повреде у предјелу главе, па у првим моментима нисмо ни знали шта се тачно догодило – испричала је за Српскаинфо снаја убијеног, Милена Босанчић, коју смо данас затекли пре кућом испред које се окупљала родбина како би изјавили саучешће.

Додаје како је породица примила Уроша Ш, знајући да се ради о човјеку који је већ једном убио, због чега је и одслужио затворску казну.

Слика

– Пружили смо му кров над главом и све, а ево како нам је вратио – кроз сузе је испричала Милена.

Након што је у Горњем Раткову код Рибника пронађено тијело Здравка Босанчића (87) једна особа је ухапшена и у току је криминалистичка обрада, потврђено је у бањалучком тужилаштву.

Они су појаснили да је беживотно тијело у породичној кући пронађено око 3.30 ујутро.

– Увиђај на лицу мјеста обавила је дежурни тужилац Жана Бојић, заједно са припадницима Полицијске управе Мркоњић Града, а увиђају је присуствовао и љекар судске медицине – појаснили су у тужилаштву.

Они су додали да је дежурни тужилац наредио да се предузму све истражње радње на утврђивању свих околности случаја, а наложена је и обдукција, која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске.

Српскаинфо сазнаје да ће обдукција убијеног Здравка Босанчића бити обављена сутра, након чега ће бити познат тачан узрок смрти старца.

Село памти још једно убиство

Ово није прво убиство у селу Горње Ратково на Мањачи. Мјештани су се јуче присјетили свирепог убиства старице Борке Ожеговић, које је извршено у фебруару 2001. у истом селу.

Ово убиство једно је од најмонструознијих које се догодило на подручју бањалучке регије, јер су убице, након што су попиле кафу, жртву брутално убили и побјегли. До данас ово убиство није расвјетљено.

Коментари 0
Повезане вијести
Након свађе суграђанину пуцао у главу Након свађе суграђанину пуцао у главу
Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата Ужас у Центру за социјални рад: Убио бившу жену и ранио њеног брата
Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке Наставља се потрага за тијелом двогодишње Данке
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    22h 58m
    2
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    7h 34m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    6h 50m
    0
  • Данас Марковдан
    11h 16m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    4h 6m
    3