Осумњичен да је на Инстаграму вребао дјевојчице

17.03.2021. 10:00
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Припадници Федералне управе полиције /ФУП/ су под надзором Кантоналног тужилаштва у Тузли ухапсили мушкарца из Коњица чији су иницијали Д.К. /21/ које се доводи у везу са кривичним дјелом искориштавање дјетета или малољетника ради порнографије.

Он је осумњичен да је у претходном периоду путем друштвене мреже "Инстаграм" успостављао онлајн комуникацију са дјецом доби од девет година па навише, при томе се представљајући као њихов вршњак мушког или женског пола, захтијевајући сексуално експлицитне фотографије и видео-снимке.

Осумњичени је на овај начин успостављао непримјерену комуникацију са око 40 дјевојчица млађе доби, саопштено је из ФУП-а.

У оквиру наведених активности, а поступајући по наредби Општинског суда у Коњицу, полицијски службеници Управе полиције извршили су претрес куће на подручју Коњица коју користи осумњичени, те је том приликом пронађена и привремено одузета рачунарска опрема и мобилни телефони са припадајућим СИМ картицама који су кориштени приликом извршења наведеног кривичног дјела, а који ће бити употријебљени као доказ у кривичном поступку.

Лице, које је лишено слободе јуче, криминалистички је обрађено у службеним просторијама ФУП-а, те ће у законском року бити предато Кантоналном тужилаштву у Тузли уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, наведено је у саопштењу.

Коментари 0
Повезане вијести
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција Акција "Блек тај": Међу ухапшенима високи функционери полицијских агенција и институција
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    11h 40m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    20h 32m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    14h 23m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    18h 8m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    9h 15m
    4