Осумњичени за намјештање фудбалских утакмица предати Тужилаштву БиХ

12.11.2019. 11:20
0
ИЗВОР: Srna

Пет лица која су осумњичена за намјештање фудбалских утакмица у БиХ у оквиру предмета "Вар" предато је јутрос у надлежност Тужилаштва БиХ.

Службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ предали су Владимира Доминковића, Кенана Бајрактаревића, Илију Живковића, Анту Биљешка и Фуада Захировића и за њих ће бити затражено одређивање једномјесечног притвора због могућности утицаја на свједоке.

У акцији кодног назива "Вар" ухапшено је 12 особа, али је само пет задржано, а остали су након криминалистичке обраде пуштени на слободу.

Наставља се саслушавање великог броја свједока, а против укупно 12 особа биће поднесена кривична пријава, преноси портал "Klix".

Акција "Вар" спроведена је у сарадњи Сипе, Тужилаштва БиХ и Фудбалског савеза БиХ, а претреси и хапшења су извршени у Сарајеву, Орашју, Брчком и другим мјестима.

Осумњичене особе се терете да су прекршиле више чланова Кривичног закона, а, између осталог, на терет им се ставља организовани криминал, злоупотреба положаја, примање дара и других облика користи.

Под лупом је највише утакмица из Прве лиге Федерације БиХ из сезоне 2018/2019. године.

Међу осумњиченима се налазе арбитри Илија Живковић, Харис Попрженовић, Мирза Казлагић, Кенан Бајрактаревић, Милош Гиговић, Зоран Грбић, те функционери Ирфан Дурић, Владимир Доминковић, Салем Пролић, Анто Биљешко и Фуад Захировић.

Коментари 0
Повезане вијести
Нова суспензија за Диану Кајмаковић Нова суспензија за Диану Кајмаковић
Миличевић: Оптужница и мјере забране Драгомиру Васићу најсрамније странице правосуђа БиХ Миличевић: Оптужница и мјере забране Драгомиру Васићу најсрамније странице правосуђа БиХ
Суђење Буљубашићу: Свједок видио мртве комшије у клисури Суђење Буљубашићу: Свједок видио мртве комшије у клисури
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    5h 30m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    18h 40m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    19h 12m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    17h 31m
    0
  • Договорено да ЈКП „Свети Марко“ врши наплату за одржавање Градског гробља „Црквице“
    23h 28m
    1