Отац који је убио сина: Дрогирао се док му је мајка умирала

27.11.2019. 20:36
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Због промјене члана вијећа, у Кантоналном суду Сарајево поново је вођен главни претрес у предмету против пензионисаног полицајца Мујаге Ивазовића, оптуженог да је 29. априла ове године у сарајевском насељу Сарај-Поље хицима из пиштоља убио сина Семира.

Мујагин бранилац, адвокат Омар Мехмедбашић истакао је да је оптужница штура и да се у овом случају није радило о краткој препирци између оца и сина, како је наведено, већ о вишегодишњем малтретирању Мујаге и његове супруге, која је умрла усљед тешке болести.

На претресу је саслушана Ивазовићева комшиница Емина Хаџиграхић, која је као љекар знала ноћу посјећивати Мујагину супругу која је била на самртној постељи. Критичне ноћи она је чула два пуцња, након чега је видјела полицију и Мујагу којег су изводили с лисицама на рукама.

Одговарајући на питања Мехмедбашића, свједокиња је казала да је стекла утисак да је Мујага био пажљив према својој супрузи и сину.

Уплакан, Ивазовић се обратио свједокињи те упутио извињење њој и њеној породици.

-Хвала вам што сте помагали мојој супрузи. Морали сте чути у два сата ујутро како Семир лупа блиндираним вратима. Када сте долазили, питали сте гдје вам је Семир, а ја нисам могао да кажем да се он у соби дрогирао- рекао је Ивазовић.

Вјештак неуропсихијатар Омер Ћемаловић у свом налазу је истакао да се код Извазовића испољавају све карактеристике депресивног поремећаја и озбиљних здравствених проблема. Критичног дана Мујага је имао јак афект страха те му је способност да схвати значај дјела и управља својим поступцима била битно смањена.

Фатима Омерспахић, вјештачила је Ивазовићев пиштољ те трагове дјеловања оружја на одјећи убијеног. Она је утврдила да је у Семира пуцано с раздаљине од најмање 80 центиметара, али и већој.

Ивазовић се тада умијешао говорећи да је први хитац испалио са 50 центиметара када му је син провалио у собу у којој се закључао те кренуо према њему да га дави, пренио је "Аваз".

 

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
Најчитаније
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    20h 45m
    1
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    16h 40m
    6
  • У ријеци Бојани пронађено тијело још једне дјевојчице
    13h 10m
    0
  • Лов газда са Јадрана не престаје
    12h 19m
    1
  • Годишњица рођења Милутина Бојића, аутора "Плаве гробнице"
    41m
    0