Отежан саобраћај на истоку Српске, путне службе на терену

12.12.2021. 19:00
0
ИЗВОР: Катера

 

 

Саобраћај се отежано одвија на већини путних праваца на истоку Републике Српске, а најтеже је на магистралном путу Сарајево - Рогатица преко Романије, Сарајево - Фоча преко Рогоја, Гацко - Тјентиште преко Чемерна, Власеница - Хан Пијесак преко Хан Погледа, гдје највеће проблеме стварају сњежни наноси и сметови.

На коловозима преко планина и превоја има угаженог снијега и леда, а на снази је и даље забрана саобраћаја за теретна возила преко Романије.

Угаженог снијега и поледице има и на путним правцима преко Хан Погледа, Рогоја, Чемерна, гдје је за теретна возила обавезна употреба ланаца, као и обавезне зимске опреме за све друге категорије возила, саопштено је раније данас из АМС Републике Српске.

У Федерацији БиХ на магистралном путу Олово-Кладањ преко превоја Караула забрањен је саобраћај за теретна возила.

Слика

Фото: Полиција зауставља/Вибер

На подручју општине Милићи данас је због јаког олујног невремена дошло до прекида у одвијању саобраћаја, након што је неколико стабала пало на коловоз.

Препреке на путу су отклоњене захваљујући локалним мјештанима мјесне заједнице Дервента у општини Милићи, који су изашли на цесту и уклонили поломљено дрвеће, потврдио је Новинској агенцији СРНА предсједник ове мјесне заједнице.

Проблема у одвијању саобраћаја било је и на магистралном путу Власеница - Зворник због пада стабла на дијелу општине Милићи.

У општини Милићи данас је због пуцања електроводова под тежином снијега неколико пута долазило до нестанка електричне енергије.

Такође, из истих разлога електричне енергије нема ни у општини Хан Пијесак.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Пожар у Бутмиру стављен под контролу, ватрогасци упутили апел грађанима Пожар у Бутмиру стављен под контролу, ватрогасци упутили апел грађанима
Хан Пијесак кроз вријеме (ВИДЕО) Хан Пијесак кроз вријеме (ВИДЕО)
Промовисати вриједности за које се залагао Момо Капор Промовисати вриједности за које се залагао Момо Капор
Најчитаније
 • Немања Цуровић побједник Сабора гуслара "Романијо, горо од јунака"
  11h 54m
  0
 • Помозимо Игору да отпутује на операцију
  10h 18m
  0
 • Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
  2h 25m
  0
 • Порушена табла "Добро дошли у Републику Српску" код Власенице
  10h 33m
  0
 • Република Српска стари и нестаје: За 20 година изгубљен град величине Приједора, ускоро ће сваки трећи становник бити пензионер
  23h 22m
  0