Отежан саобраћај на истоку Српске, путне службе на терену

12.12.2021. 19:00
0
ИЗВОР: Катера

 

 

Саобраћај се отежано одвија на већини путних праваца на истоку Републике Српске, а најтеже је на магистралном путу Сарајево - Рогатица преко Романије, Сарајево - Фоча преко Рогоја, Гацко - Тјентиште преко Чемерна, Власеница - Хан Пијесак преко Хан Погледа, гдје највеће проблеме стварају сњежни наноси и сметови.

На коловозима преко планина и превоја има угаженог снијега и леда, а на снази је и даље забрана саобраћаја за теретна возила преко Романије.

Угаженог снијега и поледице има и на путним правцима преко Хан Погледа, Рогоја, Чемерна, гдје је за теретна возила обавезна употреба ланаца, као и обавезне зимске опреме за све друге категорије возила, саопштено је раније данас из АМС Републике Српске.

У Федерацији БиХ на магистралном путу Олово-Кладањ преко превоја Караула забрањен је саобраћај за теретна возила.

Слика

Фото: Полиција зауставља/Вибер

На подручју општине Милићи данас је због јаког олујног невремена дошло до прекида у одвијању саобраћаја, након што је неколико стабала пало на коловоз.

Препреке на путу су отклоњене захваљујући локалним мјештанима мјесне заједнице Дервента у општини Милићи, који су изашли на цесту и уклонили поломљено дрвеће, потврдио је Новинској агенцији СРНА предсједник ове мјесне заједнице.

Проблема у одвијању саобраћаја било је и на магистралном путу Власеница - Зворник због пада стабла на дијелу општине Милићи.

У општини Милићи данас је због пуцања електроводова под тежином снијега неколико пута долазило до нестанка електричне енергије.

Такође, из истих разлога електричне енергије нема ни у општини Хан Пијесак.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра почиње 2. међународни меморијални турнир „Милош Остојић“ Сутра почиње 2. међународни меморијални турнир „Милош Остојић“
Џудисти из Источног Сарајева окосница репрезентације Џудо савеза Републике Српске Џудисти из Источног Сарајева окосница репрезентације Џудо савеза Републике Српске
Хуманитарни тренинг „Изађи, тренирај и донирај“ у Источном Сарајеву Хуманитарни тренинг „Изађи, тренирај и донирај“ у Источном Сарајеву
Најчитаније
 • Преминуо др Дејан Кафка
  22h 56m
  8
 • Упуцан Радоје Звицер, шеф кавачког клана тешко рањен?
  16h 1m
  0
 • ОО СДС Калиновик: Спрема се велика изборна превара
  22h 27m
  7
 • Серијски силоватељ Игор Милошевић поново иза решетака
  19h 45m
  0
 • Прије 30 година формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
  4h 15m
  0