Отежан саобраћај на истоку Српске, путне службе на терену

12.12.2021. 19:00
0
ИЗВОР: Катера

 

 

Саобраћај се отежано одвија на већини путних праваца на истоку Републике Српске, а најтеже је на магистралном путу Сарајево - Рогатица преко Романије, Сарајево - Фоча преко Рогоја, Гацко - Тјентиште преко Чемерна, Власеница - Хан Пијесак преко Хан Погледа, гдје највеће проблеме стварају сњежни наноси и сметови.

На коловозима преко планина и превоја има угаженог снијега и леда, а на снази је и даље забрана саобраћаја за теретна возила преко Романије.

Угаженог снијега и поледице има и на путним правцима преко Хан Погледа, Рогоја, Чемерна, гдје је за теретна возила обавезна употреба ланаца, као и обавезне зимске опреме за све друге категорије возила, саопштено је раније данас из АМС Републике Српске.

У Федерацији БиХ на магистралном путу Олово-Кладањ преко превоја Караула забрањен је саобраћај за теретна возила.

Слика

Фото: Полиција зауставља/Вибер

На подручју општине Милићи данас је због јаког олујног невремена дошло до прекида у одвијању саобраћаја, након што је неколико стабала пало на коловоз.

Препреке на путу су отклоњене захваљујући локалним мјештанима мјесне заједнице Дервента у општини Милићи, који су изашли на цесту и уклонили поломљено дрвеће, потврдио је Новинској агенцији СРНА предсједник ове мјесне заједнице.

Проблема у одвијању саобраћаја било је и на магистралном путу Власеница - Зворник због пада стабла на дијелу општине Милићи.

У општини Милићи данас је због пуцања електроводова под тежином снијега неколико пута долазило до нестанка електричне енергије.

Такође, из истих разлога електричне енергије нема ни у општини Хан Пијесак.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе! Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    6h 46m
    3
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    16h 45m
    0
  • Земљотрес у БиХ
    8h 21m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    15h 42m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    10h 25m
    9