Otežan saobraćaj na istoku Srpske, putne službe na terenu

12.12.2021. 19:00
0
IZVOR: Katera

 

 

Saobraćaj se otežano odvija na većini putnih pravaca na istoku Republike Srpske, a najteže je na magistralnom putu Sarajevo - Rogatica preko Romanije, Sarajevo - Foča preko Rogoja, Gacko - Tjentište preko Čemerna, Vlasenica - Han Pijesak preko Han Pogleda, gdje najveće probleme stvaraju snježni nanosi i smetovi.

Na kolovozima preko planina i prevoja ima ugaženog snijega i leda, a na snazi je i dalje zabrana saobraćaja za teretna vozila preko Romanije.

Ugaženog snijega i poledice ima i na putnim pravcima preko Han Pogleda, Rogoja, Čemerna, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca, kao i obavezne zimske opreme za sve druge kategorije vozila, saopšteno je ranije danas iz AMS Republike Srpske.

U Federaciji BiH na magistralnom putu Olovo-Kladanj preko prevoja Karaula zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.

Slika

Foto: Policija zaustavlja/Viber

Na području opštine Milići danas je zbog jakog olujnog nevremena došlo do prekida u odvijanju saobraćaja, nakon što je nekoliko stabala palo na kolovoz.

Prepreke na putu su otklonjene zahvaljujući lokalnim mještanima mjesne zajednice Derventa u opštini Milići, koji su izašli na cestu i uklonili polomljeno drveće, potvrdio je Novinskoj agenciji SRNA predsjednik ove mjesne zajednice.

Problema u odvijanju saobraćaja bilo je i na magistralnom putu Vlasenica - Zvornik zbog pada stabla na dijelu opštine Milići.

U opštini Milići danas je zbog pucanja elektrovodova pod težinom snijega nekoliko puta dolazilo do nestanka električne energije.

Takođe, iz istih razloga električne energije nema ni u opštini Han Pijesak.

 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Uručena obuća i odjeća djeci iz Kosovske Kamenice (FOTO) Uručena obuća i odjeća djeci iz Kosovske Kamenice (FOTO)
Magla preko Romanije, u kotlinama i duž rijeka Magla preko Romanije, u kotlinama i duž rijeka
Počeli Četvrti mačevalački susreti u Istočnom Sarajevu (FOTO) Počeli Četvrti mačevalački susreti u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Najčitanije
 • Tužilaštvo potvrdilo hapšenje Lučića
  14h 42m
  10
 • Lice lišeno slobode zbog pokušaja ubistva u Istočnom Novom Sarajevu
  15h 55m
  6
 • Babalj: "Neznani junak iz vlasti podržao SDS, nestala tri glasa za PDP" (VIDEO)
  11h 8m
  0
 • Dragica hrabrim korakom gazi stazu od trnja do zvijezda
  15h 4m
  2
 • Ista cijena struje i ljeti i zimi
  17h 28m
  6