Отказана војна вјежба Војске Србије и ОС БиХ на Мањачи

04.10.2021. 20:59
0
ИЗВОР: СРНА

Министарство одбране Србије изразило је жаљење због отказивања заједничке војне вјежбе Војске Србије и Оружаних снага БиХ која је требало да буде одржана на полигону "Мањача" код Бањалуке од 9. до 16. октобра, а о чему је обавијештено од Министарства одбране у Савјету министара.

- Изражавамо жаљење због отказивања, с обзиром да смо више од шест месеци заједнички планирали извођење ове вјежбе - наводи се у саопштењу Министарства одбране Србије.

Министарство одбране Србије истиче да остаје партнер БиХ и Републици Српској са жељом да у будућности буду остварене заједничке активности.

Замјеник министра одбране у Савјету министара Мирко Околић изјавио је Срни да је министар одбране Сифет Поџић донио једнострану одлуку да се војна вјежба Оружаних снага БиХ и Војске Србије, која је требало да буде одржана на Мањачи, пролонгира и да је то учинио без консултација и сагласности са Предсједништвом БиХ и својим замјеницима.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да Поџић није имао право да откаже војну вјежбу Војске Србије и Оружаних снага БиХ на Мањачи код Бањалуке, јер то може да учини само Предсједништво БиХ, те најавио да ће против њега бити поднесена кривична пријава.

Коментари 0
Повезане вијести
Недовољно и хиљаду нових војника Недовољно и хиљаду нових војника
Генералштаб Војске Србије покренуо иницијативу за увођење обавезе служења војног рока Генералштаб Војске Србије покренуо иницијативу за увођење обавезе служења војног рока
Једина жена пилот у ОС БиХ: Драженка руши и препреке и табуе Једина жена пилот у ОС БиХ: Драженка руши и препреке и табуе
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 23m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 28m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 56m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 30m
    3
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 36m
    0