Отпуштена радница која је ударала дијете у "Пазарићу"

17.08.2023. 18:11
0
ИЗВОР: srna.rs

Радница Завода за збрињавање ментално инвалидне дјеце и омладине "Пазарић", код Сарајева, која је нехумано поступала са једним штићеником добила је отказ, потврдио је директор ове установе Самир Суљагић.

Претходних дана у јавности се појавио снимак у којем се види радница Завода како удара једног штићеника и галами на њега, након чега су услиједиле бројне негативне реакције јавности, а федерални министар за рад и социјалну политику Аднан Делић затражио је да буде отпуштена.

Делић је затражио да против ове раднице, али и против радника који су нијемо посматрали и снимали малтретирање дјетета Завод поднесе кривичну пријаву.

Тужилаштво Кантона Сарајево данас је саопштило да предузимају мјере из своје надлежности по службеној дужности, а у Заводу су данас боравили и полицијски службеници кантоналног Министарства унутрашњих послова, као и Омбудсман за људска права, пренијели су федерални медији.  

Коментари 0
Повезане вијести
Бившим директорима „Пазарића“ тринаест и по година робије Бившим директорима „Пазарића“ тринаест и по година робије
Служен парастос за звјерски мучене и убијене српске логораше Служен парастос за звјерски мучене и убијене српске логораше
Илон Маск најавио банкрот Твитера Илон Маск најавио банкрот Твитера
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    6h 50m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 34m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    21h 47m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    18h 1m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    22h 53m
    0