Отворен Дипломатски зимски базар у Сарајеву

07.12.2019. 14:55
0
ИЗВОР: СРНА

У Сарајеву је данас отворен Дипломатски зимски базар, с циљем прикупљање средстава за дјецу и младе у БиХ којима је помоћ потребна.

Ријеч је о хуманитарној манифестацији чији је циљ да се кроз продају улазница, различитих предмета, сувенира, хране и пића прикупи новац за дјецу са посебним потребама, дјецу без родитељског старања, те дјецу који су у стању социјалне потребе.

Чланови Организационог одбора рекли су да на Дипломатском базару учествује више од 40 амбасада и међународних организација, те више од 80 домаћих излагача и невладиних удружења, а посјетиоце очекује велики избор егзотичних јела и пића, те уникатних рукотворина из цијелог свијета.

Ове године, Базару су се придружиле и амбасаде Бразила, Црне Горе, Катара, Пакистана и Пољске, а по први пут ту је и Удружење Ираца у Сарајеву.

На овој манифестацији организовано је много садржаја за дјецу – сликање са Дједом Мразом, богата лутрија са прегршт награда, а најављена је и аукција за одијело по мјери бренда „Маестро сјутс“, креирано од најквалитетнијих италијанских материјала.

Организатори су рекли да ове године очекују да ће прикупити више од 212.000 КМ. Толико је прикупљено и прошле године и подијељено на 17 организација широм БиХ.

Дипломатски зимски базар отворен је до 17.00 часова у центру „Скендерија“.

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    9h 17m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    9h 24m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    6h 6m
    0
  • Код Трнова ухапшено лице због криволова
    9h 33m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    6h 49m
    0