Отворен међународни кошаркашки турнир

23.08.2019. 20:37
0
ИЗВОР: СРНА

Међународни кошаркашки турнир "Тамоза Пале куп 2019" почео је вечерас у оквиру Госпојинских свечаности и прославе Дана општине Пале.
На турниру, који се одржава седму годину, а учествују четири кадетске екипе кошаркашких клубова "Партизан" из Београда, "Слован" из Љубљане, "Игокеа" из Лакташа и "Босна" из Сарајева. 

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да је "Тамоза куп" постао саставни дио госпојинских свечаности, те изразио задовољство квалитетом екипа које учествују на турниру. 

-То су репрезентативне екипе. Задовољан сам што се много више пажње посвећује најмлађима и што се на најљепши начин промовише кошарка- истакао је Југовић. 

Он је навео да је општина Пале и ове године подржала турнир и да ће тако радити и у будуће са сличним манифестацијама. 

Један од организатора турнира Жељко Крунић рекао је да се турнир одвија у лијепој атмосфери, те похвалио дворану у Спортско-пословном центру "Пеки" која нуди изванредне услове. 


-Седму годину већ организујемо овај турнир. Ове године, поново, имамо част да доведемо сјајне екипе из окружења, а циљ турнира јесте популаризација и афирмација кошарке међу омладином- нагласио је Крунић. 

Промотери овогодишњег турнира "Тамоза Пале куп 2019" су легендарни кошаркаши "Партизана" и некадашњи репрезентативци Југославије Мирослав Берић и Зоран Стевановић. 

Стевановић који је и директор омладинских категорија Кошаркашког клуба "Партизан" рекао је да је овај турнир у организационом смисли сваке године све бољи и бољи. 

Мирослав Берић каже да је турнир пријатељског карактера, те да је одушевљен двораном на Палама и њеним условима.

Коментари 0
Повезане вијести
Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак
Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама
Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО) Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Слани мафини
    8h 0m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    9h 55m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 49m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    20h 58m
    3
  • Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници
    9h 8m
    0