Otvoren međunarodni košarkaški turnir

23.08.2019. 20:37
0
IZVOR: SRNA

Međunarodni košarkaški turnir "Tamoza Pale kup 2019" počeo je večeras u okviru Gospojinskih svečanosti i proslave Dana opštine Pale.
Na turniru, koji se održava sedmu godinu, a učestvuju četiri kadetske ekipe košarkaških klubova "Partizan" iz Beograda, "Slovan" iz Ljubljane, "Igokea" iz Laktaša i "Bosna" iz Sarajeva. 

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je "Tamoza kup" postao sastavni dio gospojinskih svečanosti, te izrazio zadovoljstvo kvalitetom ekipa koje učestvuju na turniru. 

-To su reprezentativne ekipe. Zadovoljan sam što se mnogo više pažnje posvećuje najmlađima i što se na najljepši način promoviše košarka- istakao je Jugović. 

On je naveo da je opština Pale i ove godine podržala turnir i da će tako raditi i u buduće sa sličnim manifestacijama. 

Jedan od organizatora turnira Željko Krunić rekao je da se turnir odvija u lijepoj atmosferi, te pohvalio dvoranu u Sportsko-poslovnom centru "Peki" koja nudi izvanredne uslove. 


-Sedmu godinu već organizujemo ovaj turnir. Ove godine, ponovo, imamo čast da dovedemo sjajne ekipe iz okruženja, a cilj turnira jeste popularizacija i afirmacija košarke među omladinom- naglasio je Krunić. 

Promoteri ovogodišnjeg turnira "Tamoza Pale kup 2019" su legendarni košarkaši "Partizana" i nekadašnji reprezentativci Jugoslavije Miroslav Berić i Zoran Stevanović. 

Stevanović koji je i direktor omladinskih kategorija Košarkaškog kluba "Partizan" rekao je da je ovaj turnir u organizacionom smisli svake godine sve bolji i bolji. 

Miroslav Berić kaže da je turnir prijateljskog karaktera, te da je oduševljen dvoranom na Palama i njenim uslovima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    55m
    4
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    20.05.2024
    1
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    14h 22m
    0
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    1h 52m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    12h 55m
    0