Отворена изложба слика сликара Милоша Поповића у Банском двору

09.06.2021. 12:13
0
ИЗВОР: Катера

Изложба слика академског сликара из Источног Сарајева Милоша Поповића отворена је синоћ у Културном центру "Бански двор" у Бањалуци, а изложба ће посјетиоцима бити доступна у наредних десет дана.

Поповић у изјави за Катеру каже да је то његова пета самостална изложба слика и трећа концептуална под називом "Простор тишине".

- На изложби у Банском двору је изложено 14 мојих слика, које сам насликао у посљедње четири године. Ради се о сликама које су сликане техником уље на платну - каже Поповић.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Додаје да велику захвалност дугује управи Културног центра "Бански двор" у Бањалуци, која је према његовим ријечима, једна од водећих институција у области културе Републике Српске и БиХ.

- Посебно бих истакао и похвалио синергију између студената и професора Академије ликовних умјетности, а мој субјективан утисак је да Бањалука предњачи са афирмацијом ликовне културе, већим бројем квалитетних умјетника и изложбама слика које организују - истиче Поповић.

Он је захвалио управи Банског двора на могућности да у истом отвори своју изложбу слика, коју ће, подсјећамо, посјетиоци моћи погледати у наредних десет дана.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски омладински ансамбл одушевио грађане Источног Сарајева Руски омладински ансамбл одушевио грађане Источног Сарајева
Акција добровољног давања крви 3. јула у Источном Новом Сарајеву Акција добровољног давања крви 3. јула у Источном Новом Сарајеву
У Источном Сарајеву рођен један дјечак У Источном Сарајеву рођен један дјечак
Најчитаније
 • Сјећање на Предрага Пекија Ласицу: Човјек побједничког кова
  15h 6m
  7
 • Посљедњи поздрав Ксенији од школских другара и наставника из Невесиња
  5h 1m
  0
 • Пренос утакмице Србија – Данска на Тргу Републике Србије
  12h 30m
  1
 • Џудо савез Републике Српске: Ванредна скупштина није сазвана у складу са законом и статутом
  10h 31m
  0
 • Ухапшено лице које је управљало рингишпилом
  13h 43m
  0