Отворена изложба слика сликара Милоша Поповића у Банском двору

09.06.2021. 12:13
0
ИЗВОР: Катера

Изложба слика академског сликара из Источног Сарајева Милоша Поповића отворена је синоћ у Културном центру "Бански двор" у Бањалуци, а изложба ће посјетиоцима бити доступна у наредних десет дана.

Поповић у изјави за Катеру каже да је то његова пета самостална изложба слика и трећа концептуална под називом "Простор тишине".

- На изложби у Банском двору је изложено 14 мојих слика, које сам насликао у посљедње четири године. Ради се о сликама које су сликане техником уље на платну - каже Поповић.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Додаје да велику захвалност дугује управи Културног центра "Бански двор" у Бањалуци, која је према његовим ријечима, једна од водећих институција у области културе Републике Српске и БиХ.

- Посебно бих истакао и похвалио синергију између студената и професора Академије ликовних умјетности, а мој субјективан утисак је да Бањалука предњачи са афирмацијом ликовне културе, већим бројем квалитетних умјетника и изложбама слика које организују - истиче Поповић.

Он је захвалио управи Банског двора на могућности да у истом отвори своју изложбу слика, коју ће, подсјећамо, посјетиоци моћи погледати у наредних десет дана.

Коментари 0
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 31m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    15h 45m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    13h 35m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    6h 0m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    16h 50m
    0