Отворена изложба слика сликара Милоша Поповића у Банском двору

09.06.2021. 12:13
0
ИЗВОР: Катера

Изложба слика академског сликара из Источног Сарајева Милоша Поповића отворена је синоћ у Културном центру "Бански двор" у Бањалуци, а изложба ће посјетиоцима бити доступна у наредних десет дана.

Поповић у изјави за Катеру каже да је то његова пета самостална изложба слика и трећа концептуална под називом "Простор тишине".

- На изложби у Банском двору је изложено 14 мојих слика, које сам насликао у посљедње четири године. Ради се о сликама које су сликане техником уље на платну - каже Поповић.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Додаје да велику захвалност дугује управи Културног центра "Бански двор" у Бањалуци, која је према његовим ријечима, једна од водећих институција у области културе Републике Српске и БиХ.

- Посебно бих истакао и похвалио синергију између студената и професора Академије ликовних умјетности, а мој субјективан утисак је да Бањалука предњачи са афирмацијом ликовне културе, већим бројем квалитетних умјетника и изложбама слика које организују - истиче Поповић.

Он је захвалио управи Банског двора на могућности да у истом отвори своју изложбу слика, коју ће, подсјећамо, посјетиоци моћи погледати у наредних десет дана.

Коментари 0
Повезане вијести
Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе! Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи Нови напредак на "Вебометриксовој" ранг-листи
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    10h 7m
    3
  • Земљотрес у БиХ
    11h 42m
    0
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    20h 6m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    19h 3m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    13h 46m
    9