Отворена изложба слика сликара Милоша Поповића у Банском двору

09.06.2021. 12:13
0
ИЗВОР: Катера

Изложба слика академског сликара из Источног Сарајева Милоша Поповића отворена је синоћ у Културном центру "Бански двор" у Бањалуци, а изложба ће посјетиоцима бити доступна у наредних десет дана.

Поповић у изјави за Катеру каже да је то његова пета самостална изложба слика и трећа концептуална под називом "Простор тишине".

- На изложби у Банском двору је изложено 14 мојих слика, које сам насликао у посљедње четири године. Ради се о сликама које су сликане техником уље на платну - каже Поповић.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Додаје да велику захвалност дугује управи Културног центра "Бански двор" у Бањалуци, која је према његовим ријечима, једна од водећих институција у области културе Републике Српске и БиХ.

- Посебно бих истакао и похвалио синергију између студената и професора Академије ликовних умјетности, а мој субјективан утисак је да Бањалука предњачи са афирмацијом ликовне културе, већим бројем квалитетних умјетника и изложбама слика које организују - истиче Поповић.

Он је захвалио управи Банског двора на могућности да у истом отвори своју изложбу слика, коју ће, подсјећамо, посјетиоци моћи погледати у наредних десет дана.

Коментари 0
Повезане вијести
Проглашењем најбољих и концертом побједника завршен "Акордеон арт плус" Проглашењем најбољих и концертом побједника завршен "Акордеон арт плус"
Затвору у Војковићима пријети клизиште Затвору у Војковићима пријети клизиште
Ђаковић: "Акордеон арт плус" - један од најзначајнијих музичких фестивала у Српској Ђаковић: "Акордеон арт плус" - један од најзначајнијих музичких фестивала у Српској
Најчитаније
 • Бачена бомба у двориште породичне куће у Сокоцу
  20h 7m
  3
 • Сокочанин аутом ударио двојицу суграђана
  20h 30m
  0
 • Београђани желе да оживе паљанско предузеће
  21h 20m
  6
 • Преминуо Синиша Драшковић
  14h 8m
  1
 • Полицајци ће уз пиштољ носити и ПОС терминале
  21h 45m
  0