Отворена изложба слика сликара Милоша Поповића у Банском двору

09.06.2021. 12:13
0
ИЗВОР: Катера

Изложба слика академског сликара из Источног Сарајева Милоша Поповића отворена је синоћ у Културном центру "Бански двор" у Бањалуци, а изложба ће посјетиоцима бити доступна у наредних десет дана.

Поповић у изјави за Катеру каже да је то његова пета самостална изложба слика и трећа концептуална под називом "Простор тишине".

- На изложби у Банском двору је изложено 14 мојих слика, које сам насликао у посљедње четири године. Ради се о сликама које су сликане техником уље на платну - каже Поповић.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

Додаје да велику захвалност дугује управи Културног центра "Бански двор" у Бањалуци, која је према његовим ријечима, једна од водећих институција у области културе Републике Српске и БиХ.

- Посебно бих истакао и похвалио синергију између студената и професора Академије ликовних умјетности, а мој субјективан утисак је да Бањалука предњачи са афирмацијом ликовне културе, већим бројем квалитетних умјетника и изложбама слика које организују - истиче Поповић.

Он је захвалио управи Банског двора на могућности да у истом отвори своју изложбу слика, коју ће, подсјећамо, посјетиоци моћи погледати у наредних десет дана.

Коментари 0
Повезане вијести
Девето коло у недјељу: Поново дерби у Источном Сарајеву Девето коло у недјељу: Поново дерби у Источном Сарајеву
Сладоје: Возило ми је запаљено, пробудила нас је експлозија Сладоје: Возило ми је запаљено, пробудила нас је експлозија
У Источном Сарајеву запаљен аутомобил бившег одборника ДНС-а У Источном Сарајеву запаљен аутомобил бившег одборника ДНС-а
Најчитаније
 • Сјећања Хрешана на долазак Аустроугарске империје у БиХ
  2h 28m
  0
 • Наташи Ћејић потребна наша помоћ
  11h 36m
  2
 • Ђого: Забраном подизања три прста завршен процес етничког чишћења "отвореног града"
  8h 13m
  6
 • Ноћни успон на врх Требевића (ФОТО)
  8h 23m
  1
 • Преминуо глумац Саша Петровић
  12h 19m
  1