Otvorena izložba slika slikara Miloša Popovića u Banskom dvoru

09.06.2021. 12:13
0
IZVOR: Katera

Izložba slika akademskog slikara iz Istočnog Sarajeva Miloša Popovića otvorena je sinoć u Kulturnom centru "Banski dvor" u Banjaluci, a izložba će posjetiocima biti dostupna u narednih deset dana.

Popović u izjavi za Kateru kaže da je to njegova peta samostalna izložba slika i treća konceptualna pod nazivom "Prostor tišine".

- Na izložbi u Banskom dvoru je izloženo 14 mojih slika, koje sam naslikao u posljednje četiri godine. Radi se o slikama koje su slikane tehnikom ulje na platnu - kaže Popović.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Dodaje da veliku zahvalnost duguje upravi Kulturnog centra "Banski dvor" u Banjaluci, koja je prema njegovim riječima, jedna od vodećih institucija u oblasti kulture Republike Srpske i BiH.

- Posebno bih istakao i pohvalio sinergiju između studenata i profesora Akademije likovnih umjetnosti, a moj subjektivan utisak je da Banjaluka prednjači sa afirmacijom likovne kulture, većim brojem kvalitetnih umjetnika i izložbama slika koje organizuju - ističe Popović.

On je zahvalio upravi Banskog dvora na mogućnosti da u istom otvori svoju izložbu slika, koju će, podsjećamo, posjetioci moći pogledati u narednih deset dana.

Komentari 0
Povezane vijesti
Otvorena izložba ručnih radova "Čarolija niti" Otvorena izložba ručnih radova "Čarolija niti"
Učenici i zaposleni JU Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ u humanoj misiji (FOTO) Učenici i zaposleni JU Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ u humanoj misiji (FOTO)
Prošle godine izrečene kazne od 141.350 KM u Istočnom Sarajevu Prošle godine izrečene kazne od 141.350 KM u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
 • Sokočanin uhapšen zbog ubistva u pokušaju
  21h 55m
  0
 • Posni medenjaci
  22h 47m
  0
 • Koliko mladence u Srpskoj danas košta prosječna svadba
  21h 2m
  4
 • Dječak na vječnoj straži: Priča o Spomenku Gostiću i besmislu rata
  17h 41m
  3
 • Tri lica ušla u obilježeno minsko polje, jedno poginulo
  13h 8m
  1