Otvorena izložba slika slikara Miloša Popovića u Banskom dvoru

09.06.2021. 12:13
0
IZVOR: Katera

Izložba slika akademskog slikara iz Istočnog Sarajeva Miloša Popovića otvorena je sinoć u Kulturnom centru "Banski dvor" u Banjaluci, a izložba će posjetiocima biti dostupna u narednih deset dana.

Popović u izjavi za Kateru kaže da je to njegova peta samostalna izložba slika i treća konceptualna pod nazivom "Prostor tišine".

- Na izložbi u Banskom dvoru je izloženo 14 mojih slika, koje sam naslikao u posljednje četiri godine. Radi se o slikama koje su slikane tehnikom ulje na platnu - kaže Popović.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Dodaje da veliku zahvalnost duguje upravi Kulturnog centra "Banski dvor" u Banjaluci, koja je prema njegovim riječima, jedna od vodećih institucija u oblasti kulture Republike Srpske i BiH.

- Posebno bih istakao i pohvalio sinergiju između studenata i profesora Akademije likovnih umjetnosti, a moj subjektivan utisak je da Banjaluka prednjači sa afirmacijom likovne kulture, većim brojem kvalitetnih umjetnika i izložbama slika koje organizuju - ističe Popović.

On je zahvalio upravi Banskog dvora na mogućnosti da u istom otvori svoju izložbu slika, koju će, podsjećamo, posjetioci moći pogledati u narednih deset dana.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra edukativno predavanje o koracima u slučaju nestanka djeteta u OŠ „Sveti Sava“ Sutra edukativno predavanje o koracima u slučaju nestanka djeteta u OŠ „Sveti Sava“
Počinje festival harmonike "Akordeon art plus" Počinje festival harmonike "Akordeon art plus"
Apel građanima u Istočnom Sarajevu: Čuvajte se zmija! Apel građanima u Istočnom Sarajevu: Čuvajte se zmija!
Najčitanije
 • Sutra prekid električne energije u Istočnoj Ilidži
  23h 30m
  1
 • Uhapšen zbog krađe telefona u Dečanskoj ulici
  8h 12m
  3
 • Milutin Milanković - Jedan od najvećih svjetskih umova
  8h 55m
  0
 • Lice iz Pala prijavljeno policiji jer nije isporučilo rezanu građu
  8h 3m
  0
 • Osuđen na 12 godina za ubistvo u Sokocu
  3h 37m
  1