Ове зачине треба додавати у сва јела: Чине чуда код упала

11.04.2024. 21:23
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Др Пола Даидон, Џоана Вен и др Гречен Сан Мигел за магазин SheFindsоткриле су које противупалне зачине требате додавати у скоро сва јела због предности које носе.

Упала, иако је природна реакција у тијелу, може постати хронична и довести до различитих здравствених проблема, посебно како старимо.

Међутим, природа нуди мноштво противупалних зачина, од којих сваки садржи биоактивна једињења која су истражена због својих моћних противупалних својстава.

Укључивање ових зачина у исхрану особа посебно оних старијих од 40 година може понудити бројне здравствене предности потенцијално помоћи у управљању различитим стањима.

Ђумбир, познат по свом посебном укусу и ароматичним квалитетама, није само основна намирница у кухињама широм свијета, већ се може похвалити и изванредним низом здравствених предности, посебно за појединце који желе да се боре против упале и унаприједе цјелокупно здравље.

Ђумбир садржи једињења попут гингерола, који су повезани са смањењем упале и побољшаном когнитивном функцијом. Такође има позитиван утицај на ваш метаболизам, који има тенденцију да успорава како старите.

Ђумбир повећава термогенезу вашег тијела, што узрокује већу стопу сагоријевања калорија.

Поред брзог метаболизма, друге предности укључују својства стабилизације шећера у крви и сузбијање апетита, које могу природно убрзати процес мршављења.

Главно за снажна противупална својства куркуме је њено активно једињење, куркумин, који је опсежно проучаван због своје способности да модулира упалне процесе у тијелу.

Зачини попут куркуме имају термогени учинак на тијело и узрокују да тијело производи више топлине, чиме се сагоријева више калорија.

Антиоксидативно својство куркуме може помоћи у смањењу инсулинске резистенције, шећера у крви, нивоа холестерола и других метаболичких стања која су резултат гојазности.

Баш као и ђумбир, одличан је и за ваш мозак. Куркумин може помоћи у побољшању функције мозга смањењем оксидативног стреса.

Било да се користе у кувању или се конзумирају као суплементе, ови зачини нуде природно и холистичко средство за подржавање здравијег тијела и ублажавање ризика повезаних с хроничном упалом.

Коментари 0
Повезане вијести
Посна тортиља са туњевином Посна тортиља са туњевином
Посни уштипци од само три састојка Посни уштипци од само три састојка
Посна царска пита Посна царска пита
Најчитаније
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    22h 59m
    0
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    23h 17m
    5
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    23h 53m
    9
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    20h 48m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    19h 50m
    0