Ово је чекао цијели свијет: Ђоковић против Надала у Паризу

28.07.2024. 19:32
1
ИЗВОР: nezavisne.com

Противник Новака Ђоковића у другом колу олимпијског турнира у Паризу ће бити Рафаел Надал.

Шпански тенисер је данас у првој рунди уз велике проблеме савладао Мађара Мартона Фучовича са 2:1 и тако обезбиједио дуел са својим највећим ривалом. По сетовима је било 6:1, 4:6, 6:4 за два и по сата игре.

Иако је било упитно хоће ли наступити у сингу (игра у паровима са Алкаразом), власник 22 грен слем тиуле је ипак одлучио да игра. Против Мађара је дјеловао добро, бар физички, није имао проблема са повредом коју вуче, тако да је показао да је спреман (имао замотану бутину), али прави испит имаће управо против Србина. Истина имао је проблема у игри, али то је било очекивано.

Први сет је Надал добио са 6:1, а у другом је Мађар направио брејк, имао практички сет у џепу, али је му рука задрхтала при вођству од 5:3. Рафа је вратио брејк, али је онда он био нервозан, Мађар је дошао до брејка и сета (6:4).

У одлучујућем сету Рафа је направио брејк у петом гему и то се показао као кључни тренутак меча. До краја је задржао сервис и остварио тешку побједу.

Дакле, пред нама је меч свих мечева. Дуел двојице најбољих у историји бијелог спорта. Биће то њихов 60. међусобни дуел. Највећи свих времена Новак Ђоковић (24 грен слем титуле) води са 30:29. Посљедњи пут су играли управо на Ролан Гаросу прије двије године када је Рафа славио са 3:1 у четвртфиналу.

Ипак, Рафа је у посљедње вријеме далеко од форме и без обзира што се игра у његовом дворишту (14 титула у Паризу), Новак ће бити велики фаворит, иако је Шпанац далеко успјешнији на шљаци. Шпанац већ има олимпијско злато из 2008. године, док Ноле лови своје прво олимпијско злато (има бронзу).

Част свима у Паризу, али пред нама дефинитвно највећи шлагер на цјелокупним Олимпијским играма у Паризу.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Kojo 29.07.2024. 10:58
    Ima Nole da prođe kao na Vimldonu, pušiona sto posto.
Повезане вијести
Уништен Ђоковићев мурал у Београду Уништен Ђоковићев мурал у Београду
Радови у току: Најбољи тенисер икада добија још један мурал у Српској! Радови у току: Најбољи тенисер икада добија још један мурал у Српској!
Ђоковић у трећем колу Ју-Ес опена, Ђере предао меч Ђоковић у трећем колу Ју-Ес опена, Ђере предао меч
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 9m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 51m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 19m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 40m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 49m
    0